Ingezonden persbericht


Persbericht: Dieren op het menu in vakantielanden

Nijmegen, 4 oktober 2010

Al vanaf 1930 krijgen de huisdieren in Nederland, en veel andere landen in de wereld vandaag een beetje extra aandacht. Ze krijgen een speeltje, meer brokjes of een extra aai over hun bol. En dan te bedenken dat deze knuffelbeesten vanavond op het menu staan in de meeste Aziatische landen.

Honden- en kattenvlees
In China is consumptie van hondenvlees het hoogste van de wereld en die consumptie stijgt ieder jaar. Naar schatting staan er jaarlijks meer dan 100 miljoen honden op het menu. In totaal worden er in Azie zo`n 15 miljoen honden en 4 miljoen katten geslacht voor consumptie.

Bont
Naast het eten van deze huisdieren worden ze ook vermoord voor hun vacht. Honden- en kattenbont wordt vooral in China gebruikt. Het wordt verwerkt in kleding voor de Europese markt en speelgoed.

Verbod
In sommige delen van Azië, zoals Taiwan, Hong Kong en de Filipijnen, is het eten van hondenvlees inmiddels verboden. En op 1 januari 2009 werd er in de Europese Unie een importverbod ingevoerd voor honden- en kattenbont.

Voor een overzicht van andere dieren die regelmatig op het menu staan: http://www.reisgraag.nl/artikelen/dieren-op-menu-in-vakantielanden/


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -