Politie Zeeland


---

1760-2010 Inbreker overlopen Heinkenszand
Zondagavond om ongeveer 20.15 uur kwamen de bewoners van een woning aan de Kraaiendijk in Heinkenszand thuis.

Zij hoorden een geluid vanuit de woning en even later bleek dat er een inbreker aan het 'werk' was in hun huis. Zij wilden de dief aanhouden, maar dat lukte helaas niet.
De man rende er vandoor en omdat het zo donker was hebben de bewoners ook geen goed signalement van de man kunnen geven.

Agenten van de Zeeuwse politie kwamen ter plaatse en hebben een onderzoek ingesteld. Ook een hondengeleider is, samen met zijn politiehond, nog komen zoeken naar de dader van de inbraak.

Uit de woning zijn sieraden gestolen.


1761-2010 Insluiper in winkel, Groede
Afgelopen vrijdag, tussen 12.00 en 14.00 uur, is geld gestolen uit een winkel in Groede.

De winkelmedewerker wees, omstreeks het eerste tijdstip, een voor haar onbekende man de weg. De man verliet de winkel en de vrouw ging verder met haar werk. Een uurtje later ging het winkelbelletje en de vrouw liep naar voren om te kijken wie er in de winkel was. Zij zag niemand.

Om een uur of twee kwam er een klant de winkel in en de vrouw is deze klant gaan helpen. Toen zij af wilde rekenen en de kassa opende om wisselgeld te pakken, zag zij dat de kassa leeg was gehaald.

Er zijn enkele honderden euro's uit de kassa weggenomen.


1762-2010 Woninginbraken in Goes
In de nacht van zondag op maandag werd in een flink aantal woningen in Goes ingebroken of een poging daartoe gedaan.

In in totaal zes woningen werd schade aangericht, doordat de inbrekers hun pogingen niet konden verzilveren. In veel van de woningen werd geprobeerd een deur te forceren, hierdoor ontstond de schade, ook werd in één woning de voordeur niet op slot gedaan door de bewoners, of er werden raampjes geforceerd. Deze woningen staan aan de Oude Singel, de Brugstraat (Wilhelminadorp), de 's Heer Hendrikskinderenstraat, de Schipperswegeling en de Rozemarijnstraat. Uit deze woningen zijn geen goederen gestolen.

In twee woningen werden ook goederen meegenomen door de inbrekers. Uit een woning aan de J.A. van der Goeskade werden geschenkbonnen meegenomen en uit een woning aan de Oude Singel werd geld weggehaald. Hier werden respectievelijk een raam en een deur geforceerd.





Politie Zeeland