Politie Zeeland


---

1763-2010 Getuigen gezocht van beroving, Terneuzen
Om ongeveer 14.00 uur vanmiddag is een 78-jarige vrouw uit Terneuzen beroofd van haar tas.

De vrouw liep op een parkeerplaats aan de Stuvesande toen er ineens een jongen op een fiets langs haar reed en haar twee tassen uit haar hand griste. Hij fietste hierop hard weg.

De vrouw heeft aangifte gedaan en gaf een signalement op van de dief. De blanke jongeman was tussen de 15 en 17 jaar oud, hij had een slank postuur en kort haar. De jongen droeg een grijs jack en reed op een donkere fiets.

In de handtas zaten diverse goederen waaronder geld, kentekenbewijs van de auto, de autosleutels en een portemonnee. In het plastic tasje, dat de jongen ook meenam, zat een familiefoto.

De Zeeuwse politie vraagt getuigen van de straatroof of zij zich willen melden. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of op het politiebureau in Terneuzen.

1764-2010 Parkeerwachter bedreigd en beledigd
Maandagmiddag is een 39-jarige man uit de gemeente Tholen aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie.

De man wordt er van verdacht om ongeveer 15.30 uur een Goese parkeerwacht te hebben beledigd en bedreigd op de parkeerplaats Koepoort in Goes.

De man was, volgens eigen zeggen, even in een horecagelegenheid en had zijn vriendin achtergelaten in zijn auto. De parkeerwacht liep naar de auto toe en waarschuwde de achtergebleven vrouw om een parkeerkaartje te kopen. Enige tijd later kwam de parkeerwacht, met een collega, terug bij de auto en zag dat daar nog steeds geen parkeerkaartje in lag. Inmiddels was de bestuurder wel weer terug bij de auto.

De parkeerwacht besloot hierop een bekeuring uit te schrijven, omdat in de auto nog steeds geen parkeerkaartje aanwezig was. Hierop schold de man haar uit en bedreigde haar.

De parkeerwacht heeft de politie gebeld en die heeft de verdachte aangehouden. De man is verhoord en weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.