Ingezonden persbericht


Persbericht

Haarlem, 4 oktober 2010

Froukje de Both stopt kindermisbruik

Froukje de Both is de nieuwe ambassadrice van stichting Stop Kindermisbruik. Zij gaat zich hard maken voor de strijd tegen kinderprostitutie in Azië en Nederland. Vandaag bezocht zij meiden die gedwongen in de prostitutie hebben gewerkt. Zij zijn inmiddels aan de prostitutie ontsnapt en worden opgevangen door Fier, een nieuwe partner van Stop Kindermisbruik.

"Jaarlijks komen 1.500 meisjes in Nederland gedwongen in de prostitutie terecht. Zij zijn slachtoffers van mensenhandelaren en loverboys. Het is ongelofelijk dat dit in Nederland nog steeds voorkomt. Ik heb vandaag hartverscheurende verhalen gehoord van meisjes die jarenlang zijn geïsoleerd, mishandeld en verkracht. Mijn motivatie om kinderprostitutie een halt toe te roepen is na vandaag alleen maar toegenomen", aldus Froukje. De meiden uit het opvanghuis van Fier waren blij met het bezoek van Froukje: "We vonden het super dat Froukje bij ons was. Ze was heel erg aardig. Het is fijn dat iemand als zij tijd voor ons neemt en dat ze naar onze verhalen wilde luisteren. Op die manier kan ze weer veel betekenen voor andere meiden die in de problemen zitten."

Door de samenwerking met Fier Fryslân is de wens van Stop Kindermisbruik om ook in Nederland actief te zijn in vervulling gegaan. Stop Kindermisbruik zal onder andere een bijdrage leveren aan de bouw van een nieuw opvanghuis voor de meiden, de Veilig Veste.

Stop Kindermisbruik
In Azië worden elke dag honderdduizenden meisjes gedwongen tot prostitutie. Stop Kindermisbruik bevrijdt deze meisjes en geeft ze een toekomst. Ook in Nederland hebben jaarlijks honderden meiden opvang nodig na hun ontsnapping aan de prostitutie. Arjan Erkel en Yolanthe Sneijder Cabau hebben Stop Kindermisbruik opgericht. Ook Froukje de Both, John Ewbank, Glennis Grace en Vivian Reijs zijn ambassadeurs van Stop Kindermisbruik.

Fier Fryslân
Fier is een expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Centrum Jeugd van Fier biedt (crisis)opvang/behandeling voor meiden in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar die ernstig worden bedreigd en bescherming nodig hebben. Speciaal voor meiden die op de vlucht zijn voor hun pooier of loverboy heeft Fier het opvanghuis Asja. Asja betekent: nieuw leven. Om de veiligheid van de meiden te waarborgen zijn het anonieme voorzieningen. Met de komst van de Veilige Veste worden deze opvangvoorzieningen uit de anonieme sfeer gehaald.


---




Ingezonden persbericht