Konijnenvriendin is 'Dierenheld 2010'

04/10/2010 22:00

Dierenbescherming

Amsterdam/Den Haag, 4 oktober 2010 - Paula Hermus (49) uit Roosendaal is door de Dierenbescherming in de Rode Hoed in Amsterdam benoemd tot 'Dierenheld 2010' omdat zij geheel belangeloos konijnen opvangt en herplaatst die afgedankt of gedumpt zijn. Hermus werd door het publiek gekozen uit vijf kandidaten. Begin 2008 begon ze met het opvangen van konijnen. Inmiddels heeft ze er al bijna zevenhonderd kunnen herplaatsen. De Dierenheld kreeg een trofee en het levenslange lidmaatschap van de Dierenbescherming als beloning mee.

De Dierenbescherming signaleerde deze zomer een toename van het aantal afgedankte konijnen. Hoeveel dat er precies zijn is volgens de organisatie niet bekend. Feit is dat er steeds meer opvangcentra voor konijnen de deuren openen, ook onder de vlag van de Dierenbescherming. Paula Hermus heeft inmiddels al 170 dieren zitten en zit daarmee overvol. 'Helaas hebben we een opnamestop moeten afkondigen', vertelt ze.

Fijn plekje

Paula heeft flink haar best gedaan om Dierenheld te worden en riep mensen via de media en haar site op om op haar te stemmen. 'Niet omdat ik de held wil worden, maar voor al de konijntjes die hier zitten te wachten op een fijn plekje.' En op haar site zegt ze: 'dankzij uw stem wordt de opvang bekend in heel Nederland en is de kans voor adoptie natuurlijk veel groter. Ik wil het nog even nadrukkelijk zeggen: als u stemt op mij, stemt uw op al die konijntjes die veel meer verdienen dan in een opvang te zitten.'

Het is de zesde keer dat de Dierenbescherming de verkiezing van de Dierenheld van het jaar organiseert. De huldiging is traditioneel tijdens een feestavond waarbij ook andere mensen die zich hebben ingezet voor dieren een lintje van de Dierenbescherming krijgen. Uit hun midden selecteert een jury enkele weken tevoren al vijf kandidaten. Het publiek kan vervolgens via een internetstemming haar voorkeur uitspreken. Dat gebeurde dit jaar ruim 7.655 keer. Paula kreeg 35 procent van de stemmen.

Vergeten dieren

Zo'n vijftig mensen ontvingen tijdens het gala in Amsterdam een 'gewoon' lintje van de Dierenbescherming omdat zij op een bijzondere wijze iets betekend hebben voor dieren. Dit jaar stond het gala in het teken van vergeten dieren. De Dierenbescherming vindt de oorspronkelijke gedachte achter Werelddierendag op 4 oktober uitgehold ten bate van de commercie. Op 5 oktober is het daarom volgens de Dierenbescherming 'Vergeten Dierendag'.

De konijnenopvang van Paula Hermus is te vinden aan de Heirweg 2a in Roosendaal. Meer info staat op www.konijnenopvang-dierenparadijs.nl





http://www.dierenbescherming.nl