KNHS

Ook Vrieling met foutje naar top twaalf notering 4 oktober 2010
Jur Vrieling - VDL Bubalu

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS0 - Na bijna de helft van het deelnemersveld, 57 van de in totaal 121 starters, gaat de Amerikaan Mario Deslauriers met de in Nederland gefokte Urico (Zandor Z x Fedor) aan de leiding. De tweede ruiter voor Nederland, Jur Vrieling (Holwierde) met de hengst VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor), reed een zeer goed parcours, alleen hij liep tegen een springfout aan op de muur. "Ik had zelf niet in de gaten dat we daar een fout maakten, maar hoorde het door de reactie van het publiek. Johan Heins had mij verteld dat ik naar de hindernis voor deze dubbelsprong groot moest aanrijden, waardoor deze combinatie van sprongen gemakkelijker zou worden. Ik heb de raad van Heins opgevolgd en hij had gelijk. Door groot door te rijden kwam ik - dacht ik - heel gemakkelijk door deze combinatie heen, alleen wel ten koste van een springfoutje", aldus de Groninger, die in Kentucky voor het eerst in zijn carrière deelneemt aan een FEI kampioenschap.

"Ik had echt vanaf de eerste hindernis een goed gevoel en we kwamen nergens in de problemen. We zijn in een relatief korte tijd erg naar elkaar toe gegroeid, alleen merk ik op het voorterrein tijdens het inspringen dat mijn paard nog iets groen aandoet. Als de twee combinaties die nog voor Nederland moeten rijden in staat zijn om foutloos te blijven in een snelle tijd, dan kunnen we nog goed vooraan meedoen", aldus Vrieling.

Laten we een ruwe berekening los op de tussenstand dan gaat Brazilië aan de leiding in de stand om de landenwedstrijd met een ruiter op de derde en een ruiter op de negende positie. De Fransen staan tweede met een zevende en een achtste plaats, terwijl de USA met een eerste en een 14de klassering de derde plek inneemt. Nederland staat met een tiende en een twaalfde positie in de tussenstand op de vierde plaats.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.alltechfeigames.com

Tussenstand deel 1 eerste wedstrijd (direct op tijd):


1) Mario Deslauriers (USA) - Urico (Zandor Z x Fedor) -71.25 (0)
2) Sándor Szász (Hon) - Moosbachhofs Goldwing - 73.24 (0)
3) Rodrigo Pessoa (Bra) - HH Rebozo - 76.85 (0) 10) Eric van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro) - 81.55 (4)
12) Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor) - 82.00 (4)

Foto Jur Vrieling met VDL Bubalu door: www.melissen.net