Mooi hoofd helpt vrouwen met kanker nu ook internationaal


ZANDVOORT, 20101004 -- Haaruitval is de meest gevreesde bijwerking van chemotherapie. Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om het dragen van een pruik af te wisselen met sjaals, petten of mutsjes. Met deze vrouwen in gedachten, startte Joyce Boddaert vier jaar geleden een webwinkel onder de naam Mooihoofd. In een paar jaar tijd ontwikkelde het bedrijfje zich van bijzaak tot hoofdzaak. Na Nederland en België is Mooihoofd sinds 1 oktober ook online voor de rest van de wereld onder de naam Shopahat.

[Foto Mooihoofd: hoofdbedekking voor vrouwen in chemotherapie] Mooihoofd houdt kantoor in Zandvoort en verzendt landelijk vanuit het magazijn in Weesp. De webwinkel is inmiddels uitgebreid met ruim 20 verkooppunten in Nederland en 4 adressen in Vlaanderen. Meer internationale verkooppunten staan voor 2011 gepland, nu Shopahat van start is gegaan.

J.Boddaert: "Het doel is iedere vrouw de mogelijkheid te geven een passend alternatief te vinden en haar zelfvertrouwen te behouden in een moeilijke tijd." Vooral vrouwen blijken haaruitval als meest gevreesde bijwerking van chemotherapie te ervaren. Het verlies van het bekende uiterlijk en het zichtbare aspect ervan, is een harde confrontatie. Het blote hoofd bedekken op een manier die de eigen persoonlijkheid het best benadert, draagt bij aan zelfvertrouwen, weerbaarheid en vrouwelijkheid. Belangrijke factoren in het welbevinden van vrouwen tijdens het ziekteproces.

Mooihoofd