Pianoduo Scholtes-Janssens tweemaal in de prijzen


SAN MARINO/ VERONA, 20101004 -- Het Pianoduo Scholtes-Janssens, bestaande uit Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985), heeft een 3e en 2e prijs behaald bij respectievelijk het prestigieuze International Piano Competition `Allegro Vivo' in San Marino en het Torneo Internazionale di Musica in Verona.

Het pianoconcours in San Marino werd gehouden van 16 tot 26 september 2010. Het duo was met de derde prijs het beste Europese duo, nipt achter de Chinees/Koreaanse 1e en 2e prijswinnaars. De jury, waaronder vermaarde pianisten als Tamás Vásáry, Philippe Entremont en Lilya Zilberstein roemde onder meer het `excellente teamwork'. In Verona won het duo na 4 voorrondes de 2e prijs achter het winnende Poolse duo.

Het duo won eerder dit jaar al het Vriendenkrans Concours/Het Debuut en werd uitgeroepen tot Radio4 Talent van het Jaar 2010. Zij traden reeds op in onder meer Carnegie Hall te New York. Op 28 november komt hun eerste cd uit onder het label QuattroLive met werken van Rachmaninov, Debussy en Ravel.

ScholtesJanssens.com





ingezonden persbericht