KNHS

Ook Smolders met springfout naar eindstreep (met filmpje)

4 oktober 2010

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - Ook Harrie Smolders (Hooge Mierde) maakte in het eerste onderdeel van het WK voor springruiters, een jachtspringparcours, met Exquis Walnut de Muze een springfout. Maar de tijd van 80.13 seconden is tot nu toe wel de beste Nederlandse prestatie. Met nog één ruiter te gaan, Marc Houtzager (Rouveen) met HBC Tamino, staan alle drie de ruiters in de kopgroep in het klassement. Na 88 starters is Smolders voorlopig 18de, Van der Vleuten 23ste en Vrieling 26ste. Mario Deslauriers gaat nog steeds aan de leiding.

"We hebben wel een constante lijn te pakken. Allemaal een goede tijd, maar ook allemaal een springfoutje. Dat lijkt erg, maar uiteindelijk tellen de springfoutjes slechts voor de helft. Daarom nu liever een balkje dan in de twee komende wedstrijden, die nog meetellen voor het landenklassement", aldus Smolders, die voor zichzelf ook de oorzaak weet van de fout die hij maakte. "In de laatste lijn worden heel veel fouten gemaakt op de dubbelsprong, waarmee het parcours wordt afgesloten. Om iets meer ruimte te maken tussen de oxer aan het begin van die laatste lijn en de eerste van de dubbel heb ik, na overleg met de bondscoach, besloten om die oxer iets gehoekt aan te rijden. Daardoor creëerde ik ruimte om een galopsprong extra te maken, waardoor we beter bij de dubbel kwamen. Dat pakte allemaal goed uit, behalve dan dat ene foutje", aldus Smolders, die zeer te spreken was over zijn merrie.
"Walnut geeft me een heel goed gevoel en ze voelt super aan. Ze is gretig, zonder té gretig te zijn. Zou ze te gretig zijn dan hadden we echt drie palen gehad en nu, jammer genoeg, net die ene", vervolgde Harrie, die zeer te spreken was over het gebouwde parcours. "Het is best een selectieve wedstrijd voor de top, zonder dat de minder bedeelde combinaties hier hun nek breken. Voor mij was het gehele parcours zeer goed te rijden, alleen hadden we tot nu toe alle drie net dat kleine beetje geluk moeten hebben, dan hadden we nu alle drie bij de eerste twaalf gestaan".

Bekijk hier de reactie van Harrie na afloop van zijn rit

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.alltechfeigames.com

Foto Harrie Smolders met Exquis Walnut de Muze door: www.melissen.net