Persberichten


Aandrijftechniek al volop 'in beweging'

Publicatiedatum: 17-11-2009

"In hoogconjunctuur moet je er staan, in laagconjunctuur kun je misschien wel veel meer opvallen"

Met nog zo'n elf maanden te gaan staat de vakbeurs Aandrijftechniek bij menigeen al in de agenda. De vakbeurs, die onderdeel uitmaakt van de Industriële Week 2010, zal van 5 t/m 8 oktober 2010 plaatsvinden in Jaarbeurs Utrecht.
Wij spraken alvast met Sandy Boelsums van Elcee Holland, Koos de Vink van Pneu/tec, Marcel Smit van Schneider Electric en Lucien Kouwenhoven van Sigma Control over het belang van hun deelname aan deze beurs en de aanpak die zij voor ogen hebben in de aanloop naar en de presentatie tijdens deze beurs. Stuk voor stuk bedrijven die al langer deelnemen.

Sandy Boelsums, Corporate Communicatiemedewerker bij Elcee Holland, ziet beurzen als een belangrijk instrument in de relatie met hun klanten. Elcee gaat dan ook al sinds jaar en dag naar technische beurzen. Boelsums: "Het is voor ons op papier of via onze website best lastig te communiceren wat wij allemaal doen, daarvoor is het pakket te uitgebreid. Door dit echter op beurzen te laten zien leggen wij eenvoudiger contacten met nieuwe klanten." Elcee - een uit zes verschillende business units bestaande technische groothandel - zal tijdens de vakbeurs Aandrijftechniek vertegenwoordigd zijn met de business unit Lagertechniek. Klanten hiervoor zijn onder andere te vinden in de industrie, scheepsbouw, mobiele sector en de leisure markt. "Met voor elke oplossing een lager en het grootste assortiment lagers in de Benelux is afwachten er voor ons niet bij", vervolgt Boelsums. "Juist in deze tijden is het belangrijk dat we flink investeren. Vandaar dat wij volop naar beurzen gaan en nog gerichter op zoek zijn naar nieuwe klanten."

Pneu/tec is actief als handelsmaatschappij en maakt tevens assemblages op het gebied van pneumatiek, vacuümtechniek, procestechniek en dempingtechniek voor OEM's, de technische groothandel en eindklanten. Het bedrijf voegt waarde toe aan deze producten in de vorm van assemblage in eigen huis, engineering voor de klant, het verzorgen van opleidingen en door clean room assemblage. General Manager Koos de Vink van Pneu/tec uit Hoofddorp legt uit: "Wij helpen klanten in het bedenken van de juiste oplossing. Kort samengevat noemen wij dit 'het beheersen van stromingen en bewegingen' in de industriële automatisering." Voor 2010 is De Vink optimistisch: "Op basis van de informatie die we op dit moment hebben is er gelukkig over het algemeen herstel zichtbaar in een aantal segmenten. Wij gaan dan ook vol enthousiasme naar de beurs Aandrijftechniek; voor ons een manier om in de markt te laten zien wie wij zijn en hoe we er voor staan. In hoogconjunctuur moet je er staan, in laagconjunctuur kun je misschien wel veel meer opvallen."
Pneu/tec doet al sinds haar oprichting in 1987 mee aan de beurs Aandrijftechniek en heeft deze beurs nooit aan zich voorbij laten gaan. Het bedrijf zal in 2010 met het hele product- en dienstenpakket aanwezig zijn; met name in een combinatie van deze verschillende technieken, waarmee ze zich zullen profileren als totaalleverancier. De Vink: "Op dit moment zijn wij onze trainings- en testfaciliteiten aan het uitbreiden en betrekken wij per 1 februari 2010 ons nieuwe bedrijfspand. Daarna gaan wij volop werken aan onze aanwezigheid tijdens Aandrijftechniek."

Schneider Electric - wereldwijd specialist in energiemanagement - opereert in vijf marktsegmenten. Voor Aandrijftechniek betekent dit vooral industrie, energie en infrastructuur. Maar ook in het segment datacenters komt aandrijftechniek voor, zoals in toerenregelingen voor HVAC-toepassingen. Marcel Smit, Marketing Manager: "Wij maken geen onderscheid meer in productseries maar denken in markten en marktsegmenten. Naar 2010 kijkend denken we dat richting de industriële eindgebruikers en machinebouw het gat dicht is en dat markt weer iets gaat aantrekken. Op dit moment is er volop vraag naar energiezuinige oplossingen. Wij proberen daar op in te springen." Schneider Electric gaat niet meer naar de grotere algemene, generieke beurzen maar mikt in haar marktbenadering meer op kleinere c.q. themagerichte beurzen, waarbij de doelgroep gericht komt voor het onderwerp. Smit: "Op de beurs Aandrijftechniek verwachten we dan ook weer gerichte bezoekers. Dat is de reden dat wij weer naar die beurs gaan, wat we overigens al vanaf het allereerste begin doen. Wij vinden dit een prettige beurs." Het bedrijf zal zich met name richten op het subthema 'energie'. Zo zal het bedrijf komen met frequentieregelaars die speciaal bestemd zijn voor pompen en ventilatoren. "Dat je daar energie mee kunt besparen is algemeen bekend, elke leverancier heeft dit al jaren. Wij willen dit echter toch weer onder de aandacht brengen, omdat onze boodschap is dat we besparingen daadwerkelijk kunnen garanderen aan de klant. Als wij die aangegeven besparing niet halen mag de klant al onze producten kosteloos retourneren We merken dat dit in de praktijk aanslaat. Mensen weten het wel, maar met de zekerheid die wij bieden trekken wij mensen over de streep."

Lucien Kouwenhoven, Directeur van SigmaControl wil zich als bedrijf steviger in de markt profileren. Als relatief klein bedrijf - met een behoorlijke knowhow op het gebied van besturingstechniek - kan het bezoekers, voornamelijk machinebouwers, goed op weg helpen als het gaat over de configuratie van hun machines. Kouwenhoven: "Met het meer en meer aanbieden van totaalconcepten blijven wij deze trend volgen." Het bedrijf is al meer dan twintig jaar actief op de markt en heeft al meer dan tien keer op de beurs Aandrijftechniek gestaan. "We laten ons gezicht steeds vaker zien bij de eindklant, waar we normaal gesproken alleen een relatie met de opdrachtgever hebben.. Daarom hebben we het afgelopen jaar voor het eerst deelgenomen aan een verpakkingsbeurs om onze nieuw ontwikkelde delta 3 verpakkingsrobot de 'SigmaPicker' te presenteren. We hebben dit innovatieve product in samenwerking met onze partner SIGMATEK als totaalconcept neergezet. Klanten vonden het prettig om ons als bedrijf een keer op de beurs te zien. Deze relaties verwachten we ook op de komende beurs 'Aandrijftechniek', aldus Kouwenhoven. "Wij blijven ons gezicht op Aandrijftechniek dan ook zeker laten zien. Ieder jaar proberen we iets innovatiefs te doen - zoals dit jaar door een 'pick and place' robot aan te sturen met een enkelvoudige controller - en steeds innovatieve producten van SIGMATEK aan te bieden, zoals bijvoorbeeld de DIAS-Drive 100. Daarnaast hebben wij het afgelopen jaar veel energie gestopt in de integratie van veiligheid in onze concepten."

Over de vakbeurs Aandrijftechniek
De beurs Aandrijftechniek (www.aandrijftechniek.nl) is al jaren een toonaangevende vakbeurs in de Benelux en presenteert alle mogelijke oplossingen op het gebied van de aandrijf- en besturingstechniek. Professionals uit de machine- en apparatenbouw en overige maakindustrie weten deze beurs over het algemeen dan ook goed te vinden.
In combinatie met de beurzen Macropak en Industrial Processing bereikt de beurs daarnaast extra bezoekers uit de procesindustrie. Bezoekers willen er oplossingen vinden voor hun problemen en uitdagingen op aandrijf- en / of automatiseringsgebied.
Aangezien maar liefst 35% van de bezoekers aan de Industriële Week geïnteresseerd is in automatisering is dat aanbod in 2010 geclusterd in de nieuwe beurs Industry & Automation (www.industry-en-automation.nl). Deze beurs richt zich met een compleet aanbod op het gebied van Industriële Automatisering op de gehele industrie.

Over de Industriële Week 2010
Van 5 t/m 8 oktober 2010 vinden tijdens de Industriële Week 2010 in Jaarbeurs Utrecht vier toonaangevende vakbeurzen voor de industrie - Aandrijftechniek, Industrial Processing, Industry & Automation en Macropak - plaats. Kortom: de hele leverende industrie onder één dak. Handig voor de bezoeker, want zij zijn vaak op zoek naar oplossingen voor meerdere problemen binnen hun productieproces. Met hun toegangskaart voor één van de beurzen mogen ze ook gratis de drie andere beurzen van de Industriële Week bezoeken. De ervaring leert dat een buitengewoon groot percentage van de bezoekers gebruik maakt van deze mogelijkheid.

Informatie
Informatie over deelname aan de vakbeurs Aandrijftechniek 2010 is verkrijgbaar bij Lex Wolters, tel: (030) 295 29 29 e-mail lex.wolters@vnuexhibitions.com. Zie ook: www.aandrijftechniek.nl

Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions