Persberichten

Industry & Automation vormt prima etalage voor de handel

Publicatiedatum: 01-03-2010

Peter Noodelijk van Duranmatic: "De beste manier is door één op één met iemand te praten. En daar is een beurs perfect voor."

Zowel Duranmatic als Murrelektronik zijn leverancier van producten op het gebied van industriële automatisering. Beide bedrijven zien deelname aan de vakbeurs Industry & Automation - van 5 tot en met 8 oktober aanstaande tijdens de Industriële Week 2010 in Jaarbeurs Utrecht - als welkome mogelijkheid om hun noviteiten aan bestaande en nieuwe afnemers te laten zien. Partnership, innovatie en safety voeren hierbij de boventoon.

Duranmatic uit Dordrecht is al 25 jaar een technische handelsonderneming die is gespecialiseerd in producten op het gebied van Industriële Automatisering, Automatische Identificatie, Point of Sale systemen en Servicecontracten voor Point of Sale systemen.
De afdeling Industriële Automatisering zal in oktober deelnemen aan de vakbeurs Industry & Automation. De klanten van deze afdeling bestaan voor 70% uit machinebouwers, die verpakkingsmachines, afvulinstallaties, transportinstallaties maken. "Zeg maar alles wat een frequentieregelaar of een PLC in zich heeft", aldus Peter Noodelijk, salesmanager van de afdeling industrie en automatisering. "Wij leveren voornamelijk randapparatuur zoals encoders, frequentieregelaars, touch screen HMI's om machines te kunnen bedienen, telapparatuur en gateways. Bij alles wat PLC-gestuurd is hoort randapparatuur, wat onze core business is." De beurs Industry & Automation geeft volgens Noodelijk altijd een impuls aan de verkoop, omdat je elke beurs weer nieuwe mensen tegenkomt. "Dat is aanvankelijk ook de belangrijkste reden om mee te doen, om nieuwe leads te krijgen en nieuwe klanten te ontmoeten. Een beurs heeft natuurlijk een aantal vaste waarden waarom je meedoet: je vaste klanten ontmoeten; informeren over nieuwe producten en deze 'live' te laten zien. Daarnaast vinden wij het belangrijk om ons bekend te maken bij mensen die we nog niet kennen. Wij laten ons hele productgamma zien op de beurs, omdat alle producten thuishoren in de industrie en automatisering. Natuurlijk laten we vooral actuele zaken zien met de beste potentie in de markt. Nu doen wij heel veel in HMI's, zowel met panel PC's als 'dedicated' apparatuur voor aan de PLC's. De ontwikkelingen zitten momenteel in de integratie van HMI en PLC. Dit is al jaren op de markt maar wordt steeds vaker gewenst."
Het bedrijf vertegenwoordigt sinds enige tijd de firma Horner, die veel innovatieve zaken levert met veel intelligentie, die vaak ook op afstand kunnen worden gecontroleerd. "Deze apparaten hebben ook GSM en GPRS-koppelingen. Dat is echt een trend in de markt: kleine apparaten maar behoorlijk intelligent; een groeiende markt", aldus Noodelijk.
De twee subthema's binnen het beursthema 'Fit for the future, we know how' die er volgens hem uitspringen zijn partnership en innovatie: "Partnership, omdat we niet de traditionele handelsfirma zijn 'die de doos brengen en er klaar mee zijn' - dat doen we juist niet. Wij besteden veel tijd aan training en ondersteuning van onze klanten. En we denken graag mee met klanten die niet met een standaardproduct vooruit kunnen. En dus een specifieke wijziging of heel nieuw product zoeken die zij nodig hebben voor hun toepassingen. Daar zijn wij sterk in; meedenken en daar toch het juiste product bij zien te vinden." Wat de innovatie betreft doet Duranmatic volgens Noodelijk zaken met leveranciers die voorop lopen: "Dat heeft voor de klant als voordeel dat wij met nieuwe technieken en mogelijkheden komen. Neem bijvoorbeeld de Monitouch HMI touchscreens van het merk Hakko Electronics, die uitblinken door te kunnen communiceren met meerdere apparaten tegelijk. Deze touchscreens hebben een aantal seriële poorten en busnetwerken ter beschikking die standaard kunnen communiceren met maximaal acht verschillende merken protocollen en worden zodoende vaak gebruikt als een soort gateway. Op de beurs tonen wij een soort beursdisplay met een Toshiba frequentieregelaar, een 'flowindicator', een PLC, een weegindicator, waarbij we alles gelijktijdig aan een HMI koppelen. Als teken dat we meer doen dan alleen bediening met onze HMI's."
Veel gaat volgens Noodelijk weliswaar via het internet: "Als verkooporganisatie, handelsonderneming wil je de klant ontmoeten. De beste manier is gewoon door één op één met iemand te praten. En daar is een beurs perfect voor."

Murrelektronik verkoopt haar industriële producten voor met name machinebouw en industriële automatiseringssystemen aan klanten als grotere machinebouwers en producenten van verpakkingmachines. "Maar ook ten behoeve van industriële logistiek, transport, opslag tot en met de food & beverage markt en 'outdoor' voor buitentoepassingen in de agrarische markt. De markt waar we voor de beurs gaan staan is echter met name de industrie en machinebouw voor binnentoepassing", zo vertelt verkoopleider Gert van Dam. Hij ziet 2010 positief in en verwacht voor dit jaar zeker een gestage groei. "Dit is puur gevoelsmatig hoor, want als je de markt aanhoort, zijn er helaas nog veel bedrijven negatief. Ondanks dit merk ik aan verschillende signalen dat het beter gaat." Waar het de deelname aan beurzen betreft probeert het bedrijf uit Oosterhout elk jaar mee te doen aan een grotere beurs zoals Elektrotechniek en - in dit specifieke geval - Industry & Automation. "Het is voor ons belangrijk ons daar te laten zien met nieuwe producten. Nieuw is tegenwoordig door de hedendaagse communicatie overigens betrekkelijk. Aan de andere kant is het belangrijk om direct contact met de klant te hebben. 'Exposure' is voor ons heel belangrijk en beurzen bieden meer kansen voor je toekomstige uitbreiding", zo vervolgt Van Dam.
Volgens hem is de beurs Industry & Automation voor Murrelektronik in zijn totaal een toonaangevende beurs: "Industry & Automation is voor ons een goede keus, omdat dat gefocust is op de communicatie bij de machinebouw. Wij voelen ons daar bij uitstek goed in, omdat wij eigenlijk de verbinding vormen tussen aan de ene kant de aanbieders van besturingssystemen en aan de andere kant de aanbieders van sensoren en actuators. Daar zitten wij met onze producten precies tussenin. Wat dat betreft bevindt zich ook de hal voor Industry & Automation op de goede plek. De Macropak is namelijk ook een markt waar wij ons in bevinden. Ik ga er dan ook van uit dat mensen die de Macropak bezoeken ook ons beursdeel willen zien. In het verleden hebben we op de Aandrijftechniek gestaan. Vanwege onze focus op industriële automatisering kunnen wij ons beter positioneren in de hal waar we nu gaan staan" vult hij aan. "Ons speerpunt voor de beurs zal met name liggen bij bussystemen. We zijn natuurlijk afhankelijk van noviteiten die vanuit Duitsland worden geïntroduceerd op de Hannover Messe en die we laten zien op de beurs Industry & Automation. 'Safety' is voor ons absoluut een thema, dat zal voor ons de meest innovatieve kant van bussystemen zijn."

Over de vakbeurs Industry & Automation
Onder de noemer 'Solutions for proces- and factory automation' vormt de nieuwe vakbeurs Industry & Automation 2010 het centrale ontmoetingspunt voor industriële automatisering in de Benelux. Afnemers staan voor steeds groter wordende uitdagingen om te voldoen aan de huidige marktontwikkelingen. Ze zoeken naar oplossingen voor kostenbesparingen, hogere efficiency, kwaliteitsverbetering, duurzamer produceren en stijgende energieprijzen. Zij zoeken oplossingen die vooral intelligent en klaar zijn voor de toekomst; die de productieprocessen optimaliseren en die vooral helpen de concurrentiepositie te verstevigen.
Daarnaast is technologische innovatie in een digitale stroomversnelling geraakt; projecten worden in toenemende mate multidisciplinair en de component industriële automatisering neemt almaar in belang toe.
Het zijn deze marktontwikkelingen die ten grondslag liggen aan de gespecialiseerde vakbeurs Industry & Automation; een initiatief van VNU Exhibitions en FEDA. Deze beurs is ontstaan uit de beurs Industrie & ICT en het gedeelte Factory Automation van de beurs Aandrijftechniek die werd gehouden in 2008. De resultaten van de bezoekersenquêtes lagen ten grondslag aan de vorming van Industry & Automation.

Over de Industriële Week 2010
Van 5 tot en met 8 oktober aanstaande vinden tijdens de Industriële Week 2010 in Jaarbeurs Utrecht vier toonaangevende vakbeurzen voor de industrie - Aandrijftechniek, Industrial Processing, Industry & Automation en Macropak - plaats. Kortom: de hele leverende industrie onder één dak. Handig voor de bezoeker, want zij zijn vaak op zoek naar oplossingen voor meerdere problemen binnen hun productieproces. Met hun toegangskaart voor één van de beurzen mogen ze ook gratis de drie andere beurzen van de Industriële Week bezoeken. De ervaring leert dat een buitengewoon groot percentage van de bezoekers gebruik maakt van deze mogelijkheid.

Informatie
Voor deelname aan de vakbeurs Industry & Automation is informatie verkrijgbaar bij:
Tamara Boogaard, tel: (030) 295 28 64, e-mail tamara.boogaard@vnuexhibitions.com.
Zie ook: www.industry-and-automation.nl

---


Noot voor de redactie (