NEN


Seminar en cursus NEN 8112

maandag 21 juni 2010, 11:49

NEN organiseert op 5 oktober 2010 een NEN 8112-seminar op het cruiseschip De Rotterdam.

Deze norm is de leidraad voor ontruimingsplannen en geeft aanwijzingen voor het opstellen van ontruimingsplannen in gebouwen. Het document is een samenvoeging van de NTA 8112-reeks. Bij de norm wordt een online toolkit geleverd, die gebruikers in staat stelt zelf een ontruimingsplan op te stellen of te controleren. Tijdens het seminar zullen diverse sprekers het onderwerp bedrijfshulpverlening vanuit verschillende invalshoeken belichten. Ook komt de situatie op het cruiseschip aan bod.

Blijf op de hoogte!
Het programma is nog niet geheel bekent, maar u wilt op de hoogte blijven van het programma of al aanmelden voor het seminar? Stuur dan een e-mail naar arbeid@nen.nl of bel met NEN Arbeid, 015 2 690 357.

Cursus Ontruimingsplan
NEN organiseert op 12 oktober en 15 december 2010 in Den Haag een cursus 'Ontruimingsplan'. Deze cursus is bestemd voor iedereen die in de praktijk met de ontruiming van een gebouw te maken heeft en de verantwoordelijkheid heeft een werkend actueel ontruimingsplan op te stellen. Zij krijgen tijdens de cursus inzicht in denk- en werkwijzen en er kunnen specifieke praktijkvoorbeelden worden besproken. Tijdens de cursus werkt u in teamverband verschillende opdrachten uit, welke gezamenlijk worden besproken.

Actie
Bij brand in een gebouw ontstaat al snel een levensbedreigende situatie, vooral door de grote rook- en hitteontwikkeling. In een ontruimingsplan staat wie welke actie moet ondernemen in geval van een calamiteit. Het bevat taken, instructies en tekeningen van de vluchtwegen. In de praktijk blijkt het opstellen van een ontruimingsplan vaak problemen op te roepen. Cursisten maken kennis met de norm NEN 8112 en leren de norm te gebruiken bij het opstellen van een bruikbaar ontruimingsplan voor uw organisatie.

Cursisten leren tijdens deze cursus:

* om uw werkomgeving te bekijken vanuit een brandveiligheidperspectief

* in uw eigen organisatie aan de slag te gaan met het opstellen van een ontruimingsplan

* aandachtspunten en knelpunten te inventariseren op basis van NEN 8112

* een ontruimingsplattegrond te maken, voorzien van alle noodzakelijke signaleringen.

Na afloop kunt u in uw eigen organisatie aan de slag met het opstellen van een ontruimingsplan.

Meer informatie
NEN Cursussen, tel. (015) 2690188, e-mail: cursussen@nen.nl.