Antillenhuis


Rotterdam heet Antilliaanse studenten welkom

Rotterdam - De groep van circa 100 Antilliaanse studenten die in Rotterdam gaat studeren werd vrijdag officieel welkom geheten door Gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Erasmus Universiteit en Hogeschool InHolland Rotterdam.

Leden van de colleges van bestuur van de drie onderwijsinstellingen en locoburgemeester Alexandra van Huffelen spraken de studenten toe in een collegezaal van Hogeschool Rotterdam. Namens het Antillenhuis verwelkomde directeur Robert Candelaria de groep.

Het Platform studerende Antillianen en Arubanen in Rotterdam (PAAR) heeft zich eveneens gepresenteerd. PAAR is een samenwerking tussen het Bestuurscollege Curaçao, de Gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Erasmus Universiteit en Hogeschool InHolland Rotterdam en is tot stand gekomen nadat vorig jaar door genoemde partijen een intentieverklaring werd ondertekend. Het doel is om het studiesucces van deze studenten te vergroten en remigratie te bevorderen.

Gemeente Rotterdam en PAAR zijn benieuwd naar de indruk dat stad Rotterdam maakt op de nieuwe studenten. Om deze reden hebben zij een fotowedstrijd georganiseerd waarbij de nieuwkomers wordt gevraagd om foto's te maken van alles wat hen opvalt, boeit en/of ontroert in hun nieuwe woonplaats. Locoburgemeester van Huffelen reikte de eerste exemplaren van de wegwerpcamera's uit aan een viertal studenten. Later dit jaar wordt de winnaar bekendgemaakt en de prijsuitreiking wordt verricht door burgemeester Aboutaleb op 5 oktober in het Stadhuis van Rotterdam.