Gemeente Beek


Rijvaardigheidsrit voor Senioren: 5 oktober 2010

Mensen van 55 jaar en ouder met een rijbewijs hebben meestal ruime ervaring in het verkeer. In de loop van de tijd zijn de verkeersregels echter herhaaldelijk gewijzigd. Ook is hun geestelijke en lichamelijke gesteldheid veranderd.

De plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Beek willen deze groep automobilisten de mogelijkheid bieden om in een ontspannen sfeer hun rijvaardigheid en kennis van de verkeersregels te testen. Tijdens een rit in de eigen auto ontvangen de deelnemers adviezen van speciaal hiervoor opgeleide rij-instructeurs.

De rit is beslist geen herexamen en zij heeft geen consequenties voor het rijbewijs. Het gaat erom routinefouten aan het licht te brengen.

Naast de rijvaardigheidsrit wordt tevens de theoretische kennis van de verkeersregels getest en bestaat gelegenheid voor een ogen- en gehoortest.

Belangstelling? Meldt u zich dan aan!!

De rijvaardigheidsrit wordt gehouden op 5 oktober 2010 van 09.00 tot 12.00 uur. Woont u in de gemeente Beek, bent u 55 jaar of ouder, in het bezit van een geldig rijbewijs en beschikt u over een auto? Aarzel dan niet om de strook uit de Nuutsbaeker van september in te vullen en op te sturen naar de gemeente Beek, Postbus 20 6190 AA Beek of af te geven aan de balie van het gemeentehuis. De aanmeldingen moeten uiterlijk 24 september a.s. binnen zijn.
Van de deelnemers wordt een eigen bijdrage gevraagd van ⬠5,00. U ontvangt uiterlijk 1 oktober een schriftelijke bevestiging van uw aanmelding, incl. nadere bijzonderheden over de locatie waar en het tijdstip waarop u wordt verwacht.
Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen. Als dit aantal wordt overschreden is het tijdstip van aanmelding bepalend voor deelname.

Voor eventuele informatie kunt u tijdens kantooruren terecht bij de heer H. Jorissen, tel. 046-4389286.
Â

U kunt het aanmeldingsformulier ook hieronder downloaden.

Te downloaden:

* Seniorenrit_05-10-2010.pdf (8,43 KB)