Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Persuitnodiging
voor Het Grote Stagedebat op 5 oktober in Den Haag

Op dinsdag 5 oktober a.s. vindt in Sociëteit de Witte in Den Haag het Grote Stagedebat plaats. Tussen 16.00 - 17.30 uur debatteren politiek, bedrijfsleven, kenniscentra, onderwijs en enkele leerlingen over de rol van leerbedrijven in het beroepsonderwijs.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink (VVD) is één van de drie panelleden die na elk van de drie stellingen reflecteert over het gevoerde debat. De stellingen worden voorafgegaan door videoverslagen over mini-stages van politici en vertegenwoordigers van werkgevers en de overheid bij genomineerde leerbedrijven. Keynote speaker is Hans Nijman,

opleidingscoördinator van de Paradigit Groep. Het Grote Stagedebat vindt plaats op de Dag van de Stage in het kader van de 6-Daagse Beroepsonderwijs. Panel In het panel hebben zitting Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink (VVD Tweede Kamerlid), Swanette Jukema (directeur opleidingsbedrijf Rijnland) en Rien van Tilburg (voorzitter College van Bestuur Clusius College). Achtergrond en doelstelling Sinds enkele jaren organiseert Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra, in samenwerking met de programmamanager Ondersteuning Leerbedrijven de Dag van de Stage. Voor het eerst vindt de opvolger hiervan: Het Grote Stagedebat 2010, plaats gedurende de 6-Daagse Beroepsonderwijs. Doelstelling is het tonen van de belangrijke bijdrage die leerbedrijven bieden aan het beroepsonderwijs (bewustwording). Daarnaast is er aandacht voor de ondersteunende en adviserende taak die kenniscentra hebben bij het verbeteren van de kwaliteit van leren in de beroepspraktijk. Maar ook komen de voordelen en valkuilen voor leerbedrijven aan bod en de mogelijkheden om de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te verbeteren.

Overige informatie
Locatie: Sociëteit 'De Witte', Den Haag Datum: Dinsdag 5 oktober 2010 Aanmelding en contact: Mariette Visbach, manager Communicatie Colo; mobiel bereikbaar: 06-53319560.

De 6-Daagse Beroepsonderwijs wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van de

MBO Raad, BBn, MBO 2010 en Colo.