Gemeente Dongen

Inloopavond realisatie Centrumring

Publicatiedatum: 30-9-2010

Dinsdag 5 oktober kunt u in de Centrale hal van het gemeentehuis kennisnemen van het project Centrumring. Het gaat om de aanleg van het ontbrekende deel tussen de Minister Goselinglaan en de St. Josephstraat. Wethouder Joop Velthoven opent de avond om 19.30 uur met een plenaire toelichting. Daarna staan medewerkers van de gemeente klaar om uw vragen te beantwoorden.

In juni jl. besloot het college van B&W af te zien van een nieuw Multifunctioneel centrum op de St. Josephlocatie. Ook besloot het college snelheid te maken met de realisatie van de Centrumring. Op die manier kan de Hoge Ham zo snel mogelijk worden ontlast van (zwaar) doorgaand verkeer. De ruimte die overblijft op het terrein van de St. Josephlocatie is alleen bedoeld voor woningbouw. Hierover is de gemeente in gesprek met Vieya Wooncorporatie.

Uitgangspunten ontwerp
De doorsteek van de Centrumring krijgt een geasfalteerde rijbaan met aan elke zijde een fietsstrook op de rijbaan. Deze belangrijke schakel in de wegenstructuur van Dongen zorgt straks voor een snellere en verkeersveiligere verkeersafwikkeling op het zogeheten hoofdwegennet. Sluipverkeer door omliggende woonstraten zal afnemen, mede omdat de wegaansluitingen van de Hoge Ham en de St. Josephstraat op de Centrumring ingericht worden als 30 km per uur-gebieden.

Globale planning
Het project wordt in fases uitgevoerd. In de winter beginnen de nutsbedrijven met het verleggen van de kabels en leidingen. Na de Carnaval wordt de riolering vervangen. Daarna begint de aannemer met de herinrichting van de St. Josephstraat vanaf de Julianastraat tot de plek waar de centrumring komt. Hierbij wordt ook een inritconstructie aangebracht ter hoogte van de Akkermansstraat. Gevolgd door de herinrichting van de Hoge Ham vanaf Dr. Kuyperstraat tot aan de St. Josephstraat. Tegelijkertijd trekt de aannemer het laatste deel van de Centrumring door. Het streven is, afhankelijk van de weersomstandigheden, voor de zomervakantie van 2011 klaar te zijn.

Projectbesluit
Voor het sluiten van de Centrumring doorloopt de gemeente een planologische procedure in de vorm van een projectbesluit. Naar verwachting neemt de gemeenteraad op 4 november een beslissing over de toepassing van deze procedure. Daarna ligt het ontwerp-besluit zes weken ter inzage en bestaat de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen.

Agenda 5 oktober
Dinsdag 5 oktober kunt u kennis nemen van het ontwerp van de doorsteek en de herinrichting van de St. Josephstraat en de Hoge Ham tussen de Julianastraat en Dr. Kuyperstraat en de globale planning. Medewerkers van de gemeente staan vanaf 19.30 uur klaar om uw vragen te beantwoorden. Voor meer informatie over dit project kunt u terecht bij mevrouw K. Naaijkens van de dienst Ruimtelijk Beleid, telefoon 0162 383 200 of knaaijkens@dongen.nl.