Universiteit Twente

Studium Generale: Foute types

05 oktober 2010

Foute types bestaan in soorten en maten. Je hebt heel kille en afstandelijke mensen. Anderen zijn juist erg theatraal en vinden vooral zichzelf geweldig. Sommigen zijn anti-sociaal en grof in de mond. En dan heb je nog de wolven in schaapskleren, de psychopathische types. Op het eerste gezicht bijzonder vriendelijk en charmant, maar ondertussen bekokstoven ze snode plannen. Foute types (m/v) komen overal voor, zowel privé als op de werkvloer. Deze cyclus opent de ogen: Hoe herken je ze? En vooral, hoe wapen je je ertegen?

Programma:
dinsdag 5 oktober - Foute mannen en vrouwen in relaties Drs. Carolien Roodvoets is gezins- en relatietherapeut, seksuoloog en individueel psychotherapeut. Zij heeft een eigen praktijk in Deventer. Daarnaast is zij auteur van diverse boeken, waaronder: Het monsterverbond: de aantrekkingskracht van foute mannen.

Let op: deze lezing is in Waaier 2, 19.30-21.00 uur.

dinsdag 12 oktober - Foute types op het werk
Drs. Jent Bijlsma is mediator, trainer, coach en docent. In 2001 richtte hij zijn eigen bedrijf Trickster op dat gespecialiseerd is in problemen op het werk. Met zijn aanpak geeft hij een nieuwe draai aan vastgeroeste werkverhoudingen, houdt organisaties een spiegel voor en bemiddelt bij ruzies.

Ga voor meer informatie en het complete overzicht van aankomende activiteiten naar de website van het Studium Generale: www.utwente.nl/sg.