Rechtbank 's-Hertogenbosch


Vierde avondopenstelling dinsdag 5 oktober

's-Hertogenbosch, 1 oktober 2010 - De rechtbank âs-Hertogenbosch opent dinsdag 5 oktober a.s. voor de vierde maal âs avonds de deuren om zittingen te houden. Het houden van avondzittingen is een experiment en past bij het streven van de rechtbank om meer te luisteren naar de wensen in de samenleving.

De kantonrechter behandelt vanaf 18.30 uur enkele erfrechtzaken en overtredingen. Een familierechter behandelt die avond een echtscheidingszaak en de politierechter houdt een strafzitting.

Partijen, verdachten, gemachtigden en advocaten zijn vooraf geïnformeerd en konden aangeven of ze gebruik wilden maken van de mogelijkheid om hun zaak âs avonds te laten behandelen.

Eerder dit jaar opende de rechtbank âs-Hertogenbosch al op 27 mei, 6 en 21 september de deuren. Aan het einde van dit jaar evalueert de rechtbank de proef.

Bijwonen zaken avondopenstelling
Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de behandeling van de strafzaken en kantonzaken bij te wonen. De behandeling van de echtscheidingszaak heeft uit privacyoverwegingen plaats achter gesloten deuren.

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 1 oktober 2010 Naar boven