Gemeente Lingewaard


Borstvoeding verdient tijd!

Helaas wordt er nog vaak negatief gereageerd op het geven van borstvoeding in openbare gelegenheden. Aangetoond is dat babys die borstvoeding krijgen minder kans hebben om later te dik te worden. Dit voordeel komt nog bij tal van andere gezondheidsvoordelen voor kind en moeder. Alle reden dus om het geven van borstvoeding aan te moedigen en te faciliteren ook in openbare gelegenheden. Hoe vanzelfsprekender borstvoeding is en hoe positiever de omgeving, hoe meer vrouwen borstvoeding zullen (blijven) geven.
Om die reden ondersteunt de gemeente Lingewaard de campagne Borstvoeding verdient tijd. Wethouder Bert Frings geeft dinsdag 5 oktober om 14.00 uur het startsein voor de campagne in Lingewaard.

Voeden kan hier sticker
Een manier om het geven van borstvoeding te faciliteren, is via het beeldmerk voeden kan hier dat is ontwikkeld door het Voedingscentrum in het kader van de campagne Borstvoeding verdient tijd. Dit beeldmerk is er niet alleen voor horecagelegenheden, attractieparken of zorginstellingen maar hoort ook thuis op andere plekken waar moeders met jonge kinderen komen, bijvoorbeeld bibliotheken, sporthallen, speeltuinen, zwembaden, wijk- en buurtcentra en gemeentehuizen. Met het aanbrengen van de sticker laat de instelling zien dat een moeder hier gerust haar kindje kan voeden. Het gaat hierbij vooral om een positieve instelling tegenover voedende moeders. Het betekent niet dat er een aparte ruimte of andere voorzieningen moeten worden geboden.

Borstvoedingsweek in Lingewaard
Deze week, week 40, is borstvoedingsweek. Op initiatief van de Verloskundigenkring Arnhem is deze week uitgekozen om de campagne Borstvoeding verdient tijd te starten.
Op dinsdag 5 oktober om 14.00 uur geeft wethouder Bert Frings voor gemeente Lingewaard het startsein door het plakken van de eerste sticker in de gemeente Lingewaard. Dit zal gebeuren bij bistro t Klokhuys in Bemmel. Deze gelegenheid geeft daarmee aan dat moeders welkom zijn om binnen hun kind te voeden.
De gemeente hoopt dat vele openbare gelegenheden en horeca dit voorbeeld zal volgen, en Lingewaard mee dingt naar de meest borstvoedingsvriendelijke gemeente van Nederland.

Steun de campagne
Wilt u meer weten over de campagne, of wilt u zich aanmelden als borstvoeding vriendelijk kijk dan op de website www.voedenkanhier.nl.

(Geplaatst: 4 oktober 2010)