Deelgemeente Charlois Rotterdam

Start Ondernemersweek Zuid 2010: ondernemers op tour door Zuid

Het is van groot belang om gezamenlijk succesvol de toekomst in te gaan om de kansen te kunnen pakken die er zijn, zei Dominic Schrijer, wethouder Werk, Sociale Zaken en Stedelijke Economie. Hij opende op maandag 4 oktober om 9.00 uur officieel de Ondernemersweek Zuid 2010.

Ondernemers bezochten op 4 oktober tijdens de Tour op Zuid het SS Rotterdam (foto Jan de Groen) Aansluitend bezochten ruim 40 ondernemers diverse succesvolle projecten op Rotterdam Zuid tijdens Tours op Zuid: ss Rotterdam, Zorgboulevard Zuid, Ahoy, New Orleans en het nieuwe Topsportcentrum. De tour werd afgesloten met een lunch in Ahoy.

Veel ondernemers waren tijdens de diverse tours onder de indruk die de projecten hen te bieden had op economisch gebied. Zo zag een onderneemster uit Zuid direct mogelijkheden bij de in ontwikkeling zijnde Zorgboulevard: een praktijk om vrouwen te coachen en hen bewuster met hun gezondheid om te gaan. Een andere ondernemer was erg gecharmeerd van de maatschappelijke doelstelling van het ss Rotterdam. Dit voormalige cruiseschip is niet alleen een toeristische attractie, maar ook een leer- en werkcentrum voor jongeren. De winst die het schip maakt, wordt gebruikt om deze maatschappelijke doelstelling te bereiken. Ook over het in verbouwing zijnde Ahoy was men onder de indruk: ondanks de grootscheepse verbouwing die er momenteel plaatsvindt, is Ahoy in staat tegelijkertijd grootschalige evenementen gewoon door te laten gaat. Een sterk staaltje van goede logistiek en organisatie.

Alaattin Erdal, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische zaken van de deelgemeente Charlois, verzorgde het slotwoord van de Tours op Zuid tijdens de gezamenlijke lunch in Ahoy. Hij ging hierbij nader in op het belang van een goede samenwerking tussen de drie deelgemeentes Charlois, IJsselmonde en Feijenoord. Door gedrieën dezelfde doelen na te streven en samen sterk te staan, zijn zij beter in staat deze doelen te bereiken.