Gemeente Bernheze


Werkzaamheden aan het riool

Binnenkort starten we met reiniging- en inspectie werkzaamheden aan het hoofdriool.
Het riool wordt eerst gereinigd waarna er met een camera tv-inspecties uitgevoerd worden om de technische toestand van het gemeentelijke riool te controleren.

De werkzaamheden zullen starten in week 40 in Nistelrode en worden uitgevoerd door de firma Van der Velden Rioolbeheer.

Uw medewerking nodig
Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren is uw medewerking nodig. In de periode dat het hoofdriool wordt gereinigd en geïnspecteerd vragen wij u geen auto's op de ronde putdeksels te parkeren. Als we er niet bij kunnen kan de put niet worden gereinigd, met als gevolg verstopping of wateroverlast op straat. De kans bestaat dat door het reinigen luchtbellen via het toilet of andere afvoeren ontsnappen en in de woning komen. Dit kan stank veroorzaken. Ook kan er stank ontstaan doordat de watersloten van het toilet, wastafels, aanrecht, bad of douche door de reinigingswerkzaamheden worden leeggezogen.

Stank voorkomen
Om stank te voorkomen geven we het volgende advies. Wanneer u de reinigingswagen van de firma Van der Velden in de buurt ziet, sluit dan het toiletdeksel en leg eventueel natte doeken op de afvoeren van bijvoorbeeld wastafels, bad of douche. Wanneer de rioolreiniger voorbij is en er is stank ontstaan, laat dan even alle kranen lopen. Daardoor lopen de watersloten weer vol. Ventileer vervolgens de woning.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35

Digitale nota

Brabants groen je eigen energiecoach