Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Kansen installatiebranche
Op maandag 4 oktober organiseerde de Provincie Limburg de tweede Themadag Installateur als Ambassadeur in het Stadhuis te Venlo.

Waar kan een individuele burger terecht met een vraag op het gebied van duurzame energie of voor advies over een concrete energiebesparende maatregel?

Installateurs zitten dicht bij de investeerders in duurzame energie en energiebesparing en kunnen deze adviesrol dan ook goed vervullen. Met dit uitgangspunt is de Provincie Limburg het project Installateur als ambassadeur gestart. Het doel is dat installateurs beschikken over actuele kennis en ervaring met energiebesparingtechnieken en installaties op het gebied van duurzame energie, waarbij het niet alleen gaat om de technische kennis maar ook bijvoorbeeld om kennis over beschikbare subsidies. Het gaat hier om een duidelijke win-win situatie: door te investeren in kennis, technische en commerciële mogelijkheden van duurzame energie kunnen installateurs zich veel beter profileren als voorlichter en partner bij duurzame investeringsprojecten. Dit genereert bijna automatisch werk en dus investeringen in energiebesparing en duurzame energie.

Samen met de Provincie Limburg is Agentschap-NL, Syntens, de branchevereniging Uneto-VNI en de gemeenten Kerkrade en Venlo aan de slag om de installatiebranche deze adviesrol beter te laten vervullen. De bijeenkomst was gericht op de kansen die liggen op het gebied van integrale energiebesparing in de gebouwde omgeving, door samenwerking binnen de gehele bouwkolom. Ontwikkelingen en kansen in de regio werden geschetst en collega-installateurs hebben succesvolle voorbeelden van samenwerking laten zien. Maar vooral werd de mogelijkheid geboden elkaar te ontmoeten en de samenwerking in duurzaamheid verder vorm te geven.

Gedeputeerde Bert Kersten opende de bijeenkomst en heeft daarbij de eerste ´instrumentenkoffer´ uitgereikt aan Robert Boots, de voorzitter van Uneto-VNI Noord-Limburg. Deze koffer bevat vijf instrumenten om goed en breed advies te geven over de technische en financiële aspecten van te nemen energiebesparingsmaatregelen, waarmee installateurs direct concreet aan de slag kunnen.

5-10-2010 08:25