Politie Gelderland-Midden

Aangehouden duo verdacht van inbraken in winkels
Publicatiedatum: 5-10-2010 9:52:30

WAGENINGEN/BARNEVELD - De 51-jarige Edenaar en de 45-jarige man uit Barneveld, die vorige week woensdag 29 september in Oosterbeek waren aangehouden met een gestolen auto worden ook verdacht van een aantal inbraken in winkels in Wageningen en Barneveld.

Het aangehouden duo bleek in het bezit van een auto die eerder bleek te zijn gestolen in Amersfoort. Omdat de twee ook inbrekerswerktuigen bij zich hadden werd een nader onderzoek ingesteld. Daaruit bleek dat de twee ook als verdachten in aanmerking komen voor een vijftal recente inbraken in de Wageningse binnenstad. Daarnaast wordt de Barnevelder verdacht van een drietal inbraken in bedrijven in Barneveld. De Edenaar is inmiddels weer op vrije voeten. De Barnevelder, een zogenoemde veelpleger, is door de rechter commissaris in bewaring gesteld.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Duo op heterdaad gepakt na diefstal fietsen

Publicatiedatum: 5-10-2010 9:51:51

EDE - Op het Zuidplein in Ede heeft de politie maandagavond 4 oktober een 30-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Polen aangehouden wegens diefstal van twee fietsen. De politie kwam de twee op het spoor na een melding van getuigen.

Het Poolse stel zou bij een gebouw aan de Verlengde Blokkenweg twee geparkeerde fietsen uit een stalling hebben gehaald en in een busje hebben geladen. Daarna gingen ze er vandoor. Getuigen waarschuwden direct de politie die naar het busje op zoek ging. Op een parkeerplaats nabij het station troffen de ze bus met een Pools kenteken. Het stel wat erbij stond bleek aan het door de getuigen opgegeven signalement te voldoen. In de bus bleken de twee vermiste fietsen te staan. Ook werd bij het stel inbrekersgereedschap aangetroffen. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten.
(111055)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar aangehouden na belediging en bedreiging agenten
Publicatiedatum: 5-10-2010 9:51:13

EDE - Een 48-jarige man uit Ede is maandagavond 4 oktober op het Rozenplein in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens belediging en bedreiging van agenten.

De agenten waren rond half tien bezig met een controle op het Rozenplein vanwege overlastklachten, waarbij een 17-jarige jongen (naar later bleek de zoon van de 48-jarige man) zich niet kon legitimeren. Daarop verschenen de ouders van de jongen met zijn identiteitsbewijs. Toen de vader van de jongen hoorde dat zijn zoon een bekeuring kreeg schold hij de agenten uit. Pogingen van de agenten om de man tot bedaren te brengen behaalden niet het gewenste effect: de man zou daarop de agenten met geweld hebben bedreigd. Daarop werd hij aangehouden.
(111058)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---