Gemeente Vlaardingen


Formido Bouwmarkten sociaal-maatschappelijk ondernemer 2010

05-10-2010 |
Formido Bouwmarkten Vlaardingen is uitgeroepen tot sociaal-maatschappelijk ondernemer van 2010. Wethouder Cees Oosterom reikte maandag 4 oktober de wisseltrofee uit tijdens de bedrijvenbeurs Business op het Water. De trofee is bedoeld voor bedrijven in Vlaardingen die zich inzetten om mensen met een arbeidsbeperking of uitkering een kans te geven op een opleiding, stageplaats, leerwerkervaringsplek of baan.

Formido Vlaardingen heeft al jaren goede ervaringen met de inzet van een medewerker van de sociale werkvoorziening TBV. Wat een aantal jaren geleden begon met een stageplaats, groeide uit tot een detachering en inmiddels is deze medewerker in dienst bij de bouwmarkt. Deze continuïteit en standvastigheid waren de reden om Formido te benoemen tot sociaal-maatschappelijk ondernemer van het jaar. Bij de uitreiking van de wisseltrofee roemde wethouder Oosterom Formido's vestigingsmanager Jeffrey Plugge om zijn openheid en standvastigheid.

uitreiking prijs
Wethouder Oosterom overhandigt de prijs aan Jeffrey Plugge van Formido Bouwmarkten.

"De energie die we in de begeleiding en arbeidsontwikkeling hebben gestoken, krijgen we dubbel en dwars terug", aldus Plugge. "Deze medewerker is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het magazijn en dat gaat hem prima af. Hij is gedreven en punctueel. We hebben hem zien groeien in zijn zelfstandigheid en dat werpt zijn vruchten af op de werkvloer."

Selectie
Jaarlijks selecteert de afdeling Sociale Zaken en Werk van de gemeente Vlaardingen samen met de sociale werkvoorziening TBV een aantal Vlaardingse bedrijven die in aanmerking komen voor de titel `sociaal-maatschappelijk ondernemer van het jaar'. Dit jaar waren de genomineerden voor de wisseltrofee: Formido Bouwmarkten, Lentiz-Geuzencollege en Kringloopwinkel Het Goed. In 2009 is de trofee uitgereikt aan Koevermans Tweewielers, in 2008 aan Damco en in 2007 aan Waal Bouwbedrijf.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000