Politie Groningen

Dinsdag 5 oktober 2010

Provincie Groningen, 05-10-2010

Twee gewonden bij frontale aanrijding

GROOTEGAST Bij een verkeersongeval op de Bovenweg in Grootegast zijn maandagmiddag twee gewonden gevallen. Een 44-jarige automobiliste uit Grootegast kwam door onbekende reden op de linkerweghelft terecht. Zij botste vervolgens frontaal op de auto van een 84-jarige man uit Oldekerk. De vrouw werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De Oldekerker werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Beide autos werden afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Aanrijding door grap

GRONINGEN Een grap van een 18-jarige automobilist uit Groningen heeft maandagavond geleid tot een aanrijding. Bij de rotonde
Westpoortboulevard met het Hoendiep in Groningen besloot de 18-jarige de rotonde linksom in plaats van rechtsom te nemen. Een 19-jarige vriend uit de gemeente Zuidhorn, die vlak voor de Stadjer reed, had dezelfde rotonde wel rechtsom genomen. De 19-jarige reed de rotonde echter helemaal rond. Hierdoor ontstond een frontale aanrijding tussen beide vrienden. Politieagenten troffen beide partijen bij de rotonde aan. Door de gespannen sfeer kregen de dienders argwaan. Al snel kwam het ware verhaal naar voren. Beide autos raakten fors beschadigd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Politie pakt inbreker op heterdaad

GRONINGEN De politie heeft maandagavond in de Merelstraat in Groningen een 48-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. De politie werd gewaarschuwd door een omwonende dat er vermoedelijk in het pand van een stichting op de Merelstraat werd ingebroken. De politie trof vlak na de melding een gat in een raam aan. Een burger, die zijn hond uitliet, werd gevraagd om het gat in het raam in de gaten te houden. Politieagenten namen vervolgens post rondom het pand. Met behulp van een politiehond zou vervolgens gezocht worden naar de inbreker. Korte tijd later hoorde de man met de hond geluiden uit het pand komen. Politieagenten troffen even later de verdachte in het pand aan. Hij werd aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek naar de inbraak in.

Rijden onder invloed

MARUM De politie heeft maandagnacht een 24-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. De Hoogezandster werd in de Noorderweg in Marum gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. Tevens bleek dat de 24-jarige geen rijbewijs heeft. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldieven ingerekend

GRONINGEN / MENTERWOLDE De politie heeft maandagmiddag op de N33 in de gemeente Menterwolde een 51-jarige man uit Oude Pekela en een 37-jarige man uit de gemeente Noordoostpolder aangehouden voor winkeldiefstal. Het duo werd door de bedrijfsleider van een supermarkt aan de Rijksweg in Groningen herkend als verdachten van een winkeldiefstal, die eind september in zijn winkel was gepleegd. De man waarschuwde de politie en zette de achtervolging in naar beide verdachten, die in een auto waren weggereden. Beide verdachten werden even later op de N33 in hun auto gesignaleerd en gecontroleerd. Beide mannen werden op last van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden. De politie beschikte over bewakingsbeelden van de diefstal. Later belde de bedrijfsleider dat op videobeelden te zien is dat beide verdachten ook maandag tubes tandpasta en andere spullen hadden gestolen. Politieagenten troffen vervolgens op de achterbank de gestolen spullen aan. Beide verdachten werden in een cel ingesloten. Zij worden vandaag gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoek overval kledingzaak

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een overval op een kledingzaak in de Oude Kijk int Jatstraat in Groningen. Een onbekende, ca. 35-jarige man, kwam maandag rond 17.25 uur de winkel binnen en bedreigde de 71-jarige medewerkster met een scherp voorwerp. Nadat hij een geldbedrag had buitgemaakt, ging hij er vandoor. De verdachte heeft een blanke huidskleur, is ca. 1.70 a 1.80 m. lang, had een net overkomen en droeg een spijkerbroek en een crèmekleurige jas. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Man aangehouden voor inleveren verkeersborden

GRONINGEN De politie heeft maandagmorgen op het industrieterrein Winschoterdiep een 42-jarige man uit Leek aangehouden. De Leekster meldde zich bij een bedrijf op het industrieterrein om zogenaamde wegafzettingsborden in te leveren. Hij wilde geld hebben voor het inleveren van het metaal. Een medewerker van het bedrijf vertrouwde het niet en belde de politie. Bij het zien van de agenten ging de 42-jarige er vandoor en verschanste zich in een slootwal. De politie vermoedt dat de Leekster vaker met een smoes soortgelijke borden inlevert bij recyclingsbedrijven. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten voor verhoor.

Politie onderzoekt poging straatroof

VEENDAM De politie doet onderzoek naar een poging straatroof in Veendam. Een 24-jarige inwoner van Veendam liep maandagmorgen rond 7.00 uur onder een poortje tussen de Leliestraat en de Mr. J.R. Moddermanstraat, toen hij werd aangesproken door een onbekende man. Die persoon eiste geld. Nadat het slachtoffer dit had geweigerd, sloeg de verdachte hem. Na een korte worsteling ging de onbekende er zonder buit vandoor in de richting van de Ae Kade. De verdachte zag er onverzorgd uit, had lang, grijzend haar en droeg een spijkerbroek met gaten. Mensen die getuigen zijn geweest, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto weggenomen na woninginbraak

GRONINGEN De politie heeft maandagmorgen een onderzoek ingesteld vanwege een inbraak in een woning aan de Tillichstraat in Groningen. De bewoner van het huis merkte s morgens dat in de nacht daar voorafgaand, iemand in de woning was geweest en verschillende spullen had meegenomen. Ook was een auto bij de woning weggenomen. Later die dag werden bepaalde spullen gevonden in de Parkweg. Van de auto is geen enkel spoor. De bewoner heeft aangifte gedaan.

Meisje met voet tussen de spaken

GRONINGEN Een 7-jarige meisje uit Groningen is maandagmorgen gewond geraakt op de Bakboordswal in haar woonplaats. Het meisje zat achterop een fiets die werd bestuurd door haar vader. In een onbewaakt ogenblik kwam haar voet tussen de spaken. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de jonge Groningse behandeld aan haar voet. De politie adviseert fietsers die regelmatig kinderen op de fiets hebben, gebruik te maken van jasbeschermers. Hiermee kan worden voorkomen dat jonge kinderen met een voet klem komen te zitten.

Vervelende fietser aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmorgen in de Oosterstraat een 44-jarige fietser uit Groningen aangehouden. Een agent zag dat de Stadjer meerdere keren door het rode verkeerslicht reed en sprak hem daarover aan. De fietser negeerde de politieman en weigerde mee te werken. Hij stopte zijn vingers in de oren toen de agent met hem in gesprek was en begon te schreeuwen. Ook weigerde hij stil te blijven staan. De man is uiteindelijk meegenomen naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding vanwege diefstal steigeronderdelen

UITHUIZEN - De politie heeft maandag onderzoek gedaan naar gestolen steigeronderdelen in Uithuizen. De eigenaar van een schildersbedrijf deed aangifte nadat hij had vernomen dat de buizen waren gestolen. De politie startte een buurtonderzoek en vond de spullen terug in de achtertuin van een woning in Uithuizen. Toen agenten later terugkwamen bij de woning, waren de onderdelen weggehaald. De bewoner van de woning bekende dat de onderdelen in zijn schuurtje lagen. De 35-jarige man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Woensdag controleert de politie op de volgende plaatsen:

§ N33, tussen Bareveld en aansluiting A7, algemene controle

§ N366, tussen Veendam en Stadskanaal, algemene controle

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag op diverse plaatsen op snelheid.

§ Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 871, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

§ Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 1325, aantal overtredingen: 277, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

§ Stadskanaal, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1800, aantal overtredingen: 64, hoogst gemeten snelheid: 131 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

GRONINGEN - Op de Rijksweg in Groningen heeft de politie een algemene verkeerscontrole gehouden. Er werd zowel gekeken naar verkeer op het fietspad als op de rijbaan. In totaal zijn 70 voertuigen gecontroleerd. Er zijn negen bekeuringen uitgedeeld. In zes gevallen ging het om te hoge snelheden. Een persoon moest zijn rijbewijs inleveren, omdat hij 113 km/u reed binnen de bebouwde kom. Andere bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet juist dragen van een veiligheidshelm, rijden door rood licht en het onjuist volgen van de rijstroken.

Actuele dossiers

* Misdrijf station Zuidbroek

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig