Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Man aangehouden voor vernieling van woning      |

De politie heeft maandagavond 4 oktober een 31-jarige man uit Zutphen aangehouden. De man had een deur van een woning in de wijk het Waterkwartier vernield. Dit uit frustratie bij een burenruzie.


De politie kreeg 's avonds een melding dat een man door het lint zou gaan voor de betreffende woning in het Waterkwartier. Onenigheid met overige buurtbewoners zou aanleiding zijn voor de woede-uitbarsting van de man. Ter plaatse zagen agenten dat er een gat in de voordeur van de woning was getrapt. De man bleek inmiddels weer in zijn eigen woning aanwezig. Daar hebben agenten hem aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.


2010147019

|     |Zutphen - Winkeldievegge aangehouden                      |

De politie heeft maandag 4 oktober een 23-jarige vrouw uit Deventer verhoord over een diefstal bij een doe-het-zelf winkel aan de Pollaan in Zutphen. Zij had daar onder meer een set zaagjes en een pot verf gestolen en was hiervoor door het winkelpersoneel op heterdaad betrapt.


De politie kreeg aan het begin van de middag de melding van de diefstal. Het winkelpersoneel had gezien dat de vrouw onder meer een pot verf en zaagjes in haar tas stopte en vervolgens de winkel wilde verlaten zonder hiervoor te betalen. Toen zij haar hierop aanspraken en vervolgens wilden aanhouden, beet de vrouw een medewerker in zijn hand en verzette zij zich hevig. Hierop heeft het personeel, in afwachting van de politie, de winkel afgesloten, zodat de vrouw nergens heen kon. De politie heeft de vrouw overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.


2010146774

|     |Zutphen - Aantreffen gasalarmpistool en peperspray        |

Op de Molenweg in Zutphen is maandag 4 oktober een gasalarmpistool en een busje peperspray gevonden. De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien wie deze spullen daar heeft achtergelaten of informatie hebben over de aangetroffen wapens. Zij kunnen hiervoor contact opnemen via 0900-8844.


De politie kreeg rond 16:30 uur de melding van het aantreffen van de spullen op een veldje aan de Molenweg. Het blijkt te gaan om een zogeheten gasalarmpistool en een busje peperspray. De politie is op zoek naar getuigen en informatie.


2010147069


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --