Gemeente Nieuwegein

dinsdag, 5 oktober 2010

U ziet hier een kind dat een koe voert. Op zondag 3 oktober 2010 vierden alle dieren van kinderboerderij IJsselstee hun verjaardag. Het was dan ook één groot zonnig feest voor de dieren en de kinderen in het Natuurkwartier Nieuwegein. De dieren zijn ter ere van Dierendag namelijk eens echt in het zonnetje gezet.

Taart voor de dieren

De kinderen maakten in de natuurtuin van het Milieu Educatie Centrum de prachtigste groentetaarten. Onder het zingen van het dierendaglied brachten zij deze naar de kinderboerderij. Dat was smullen voor de koeien en kippen!

Dierenkeuring

Een andere feestelijke happening was de jaarlijkse dierenkeuring. Kinderen en jongeren kwamen met hun konijn, cavia, rat of hamster naar het Natuurkwartier. Dierenarts Ko Schoenmakers en keurmeester Dirk de Jong van Kleindiervereniging Midden-Nederland onderzochten en keurden deze huisdieren. Zo werd onder andere gekeken of de kinderen hun dier goed verzorgen. Als dat het geval was kregen de kinderen hun dierverzorgingsdiploma.

Herman Nolte wisseltrofee

De mooiste, best verzorgde dieren vielen zelfs in de prijzen. De grote Herman Nolte 1) wisseltrofee ging dit jaar naar Cindy de Merel. Zij bracht haar verzorgkonijn van de IJsselstee naar de keuring. Cindy is één van de cliënten van Reinaerde die de dieren op de kinderboerderij mede verzorgen. Trots nam zij de wisselbeker in ontvangst!

Dierenspeurtocht

De dierenspeurtocht was een groot succes. Kinderen konden daarbij de boer helpen koeienvlaaien ruimen, een (nep)koe melken, raden welk voer voor welk dier is, konijnen aaien en nog veel meer. Na het behalen van vier stempels kregen zij een gezonde versnapering! Ook het luchtkussen was erg in trek en verschillende kinderen lieten zich kundig schminken als hun favoriete dier.

Het Natuurkwartier

Het Natuurkwartier Nieuwegein is een prachtig groen gebied waar mensen, dieren, natuur en cultuur elkaar raken. Actief zelf ontdekken, verwonderen, inspireren en bewust worden zijn de kernwoorden van onze activiteiten en producten.

Het Natuurkwartier ligt aan de rand van stadspark Oudegein en wordt gevormd door Museum Warsenhoeck, poldermolen Oudegein van Het Utrechts Landschap en kinderboerderij IJsselstee en het Milieu Educatie Centrum van de gemeente Nieuwegein. Geinoord 9 - 12, 3432 PE Nieuwegein, T. (030) 605 55 14, natuurkwartier@nieuwegein.nl,
http://www.natuurkwartier.nl/.

---


1) Herman Nolte was opzichter bij de gemeente Nieuwegein. Hij heeft veel voor de kinderboerderij gedaan. In 2001 overleed hij aan een hersenbloeding.