Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 05-10-2010

Auto-inbrekers na achtervolging benadeelde aangehouden

TERHEIJEN / BREDA: Een 36-jarige bewoner van een pand aan de Bosbies in Terheijden heeft vannacht twee vermoedelijke Litouwse auto-inbrekers na een achtervolging in handen gespeeld van de politie. De verdachten, 18 en 24 jaar, werden op de Hamdijk in Breda aangehouden.

De Terheijdenaar verklaarde dat hij vannacht wakker werd gemaakt door zijn vrouw. Zij had lawaai gehoord. Ze keek naar buiten en zag twee mannen die aan het inbreken waren in hun auto, een Volkswagen Passat. De aangever rende naar buiten en zag dat de twee inbrekers er vandoor gingen in de richting van de Veldbies. Hij zag ook dat de ruit van het bijrijdersportier al verwijderd was en dat er gerommeld was aan zijn navigatiesysteem.

De benadeelde zette met zijn auto de achtervolging in. Hij zag een auto met buitenlands kenteken met hoge snelheid de Zeggelaan op rijden, richting de Wagenbergsebaan. Hij achtervolgde deze auto richting Breda en belde de politie. Hierbij bleef hij steeds zijn positie doorgeven. Op de Hamdijk lukte het een politieauto om samen met aangever de auto van de vluchters stil te zetten. De Terheijdenaar herkende de twee inzittenden terug als zijnde de inbrekers die hij bij zijn auto had gezien. De mannen zijn aangehouden, hun auto is in beslag genomen. Er is van de gedupeerde auto eigenaar een aangifte opgenomen.

Alerte getuige zet politie op spoor van fietsendief

RAAMSDONKSVEER: Een alerte getuige heeft de politie maandagmorgen op het spoor gezet van een fietsendief.

De getuige zag, toen hij rond 11.45 uur met zijn auto over de Beatrixlaan reed, dat er zich ter hoogte van de Wingaardenstraat bij het busstation zich een man verdacht tussen de fietsen ophield. Hij zag dat man een fiets wegnam en belde daarop de politie. Agenten zijn ter plaatse gekomen en hebben de verdachte op basis van het door de melder verstrekte signalement aangehouden. De verdachte gaf toe dat hij de fiets gestolen had. De agenten hebben het rijwiel meegenomen naar het bureau. Bij de bushalte is een briefje opgehangen, voor de eigenaar. Hij had het slot opengebroken door met het achterwiel tegen de grond aan te slaan. Hij krijgt een proces-verbaal.

Gilzenaar (26) komt van 'koude kermis thuis'

GILZE: Het onnodig voeren van mistverlichting op zijn auto is een 26-jarige Gilzenaar, die kermis gevierd had, vannacht duur komen te staan. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed, het onnodig voeren van mistverlichting, het rijden zonder verzekering en zonder geldige APK. Ook bleek er nog een boete open te staan.

Agenten zagen vannacht omstreeks 00.35 uur een auto met mistverlichting rijden op de Nieuwstraat. De bestuurder kreeg een stopteken. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 585 ugl. Dit hoge percentage leidde tot de inname van zijn rijbewijs. Verder bleek dat de geldigheid van de APK keuring van de auto was verlopen. Ook was er geen verzekering voor het voertuig afgesloten. Bovendien stond voor de bestuurder nog een boete open van 168,75 euro. Hij verklaarde tijdens de kermis de 'mannekesdag' in Gilze gevierd te hebben. Hij had naar eigen zeggen vijf of zes glazen bier gedronken. De Gilzenaar heeft voor alle gepleegde overtredingen een proces-verbaal gekregen. De boete is door hem betaald.

Illegale radiozender stoort vliegverkeer

WOUDRICHEM: Medewerkers van het agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken en de politie hebben maandag aan het begin van de avond na klachten van piloten in een zendmast naast het sportterrein aan de Middelvaart een illegale radiozender aangetroffen.

De vondst volgde na klachten dat het vliegverkeer naar en van Rotterdam gestoord werd door een illegale Nederlandstalige muziekzender. In de zendmast van een aanbieder van mobiele communicatie werd een antenne aangetroffen. Deze antenne was verbonden met een metalen box, waarin een PC zat met een harde schijf vol met Nederlandstalige MP3. De apparatuur is in beslag genomen. De draad naar de antenne werd doorgeknipt. Er werd illegaal stroom afgetapt. Er wordt een aangifte opgenomen van de provider.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 05-10-2010 11:21 | © Regio Midden en West Brabant |