Politie Drenthe

Dinsdag 5 oktober 2010

Provincie Drenthe, 05-10-2010

Vier autos betrokken bij verkeersongeval A28

BEILEN Rond middernacht (23.30uur) heeft op de A28 een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij vier autos betrokken waren. Er raakte niemand gewond. De A28 tussen de afslagen Beilen en Assen Zuid werd daarom enkele uren afgesloten en het verkeer werd omgeleid. Het ongeluk ontstond toen een 58-jarige automobiliste uit Hoogeveen problemen kreeg met haar auto en half op de snelweg en/ of middenberm tot stilstand kwam. De automobiliste kwam uit de richting van Beilen en reed in de richting van Assen. Een 71-jarige automobilist uit Hoogezand kon de tot stilstand gekomen auto niet meer ontwijken en een botsing was het gevolg. Een 22-jarige automobilist uit Assen probeerde nog een botsing te voor komen. Hij kwam tegen de vangrail van de middenberm tot stilstand. Een 53-jarige automobiliste uit Peize wist een aanrijding te voorkomen, maar liep een lekke band op. Alle betrokkenen werden ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht. Niemand raakte gewond, maar de wagens werden wel zwaar beschadigd. De politie heeft voor onderzoek en het bergen van de auto's de snelweg tot ongeveer 01.30 uur afgesloten.

Politie houdt snelheidcontrole N375

MEPPEL De politie heeft afgelopen zondag een snelheidscontrole gehouden op de N375. Ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. In totaal werden 2306 passanten gecontroleerd en daarvan waren 724 passanten in overtreding. De hoogst gemeten snelheid die werd geconstateerd was 105 kilometer per uur. Alle overtreders kunnen binnenkort een proces-verbaal tegemoet zien.

Rijden met ongeldig rijbewijs

ASSEN De politie heeft maandagavond het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Assen ingevorderd op de Groningerstraat. De automobilist was ter controle aan de kant gezet. Na onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. Het rijbewijs van de man werd daarom ingevorderd. Hij werd vervolgens aangehouden omdat hij nog een aantal openstaande boetes had. De man werd overgebracht naar het politiebureau. De boetes werden vervolgens betaald. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij met een ongeldig rijbewijs reed.

Fietser gewond na aanrijding

PEIZE Maandagmiddag vond een frontale aanrijding plaats tussen een fietser en een bromfietser. De 17-jarige bromfietser uit Winde reed over het fietspad langs de Roderweg vanuit de richting Peize in de richting Roden. Ter hoogte van een bruggetje vond de aanrijding plaats. De 12-jarige fietser uit Nietap, die samen met twee andere fietsers vermoedelijk op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer in de richting Roden reed, werd met een beenwond overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen.

Verdachte fietsendiefstal aangehouden

MEPPEL Na een tip door een getuige werd maandag een 50-jarige man uit Meppel aangehouden als verdachte van fietsendiefstal. Het was de getuige opgevallen dat de man fietsen meenam op een karretje achter zijn fiets. Na onderzoek trof de politie bij de man thuis ruim twintig fietsen aan die de man als oud ijzer bestempelde dat hij gevonden had. De fietsen werden in beslag genomen en de politie stelt een onderzoek in naar de herkomst.

Alcoholcontroles

MEPPEL - In de nacht van maandag op dinsdag werd aan de Hoogeveenseweg in Meppel een 49-jarige bestuurder uit Meppel gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij kwam er zonder proces verbaal van af omdat het alcoholpromillage net onder de grens zat. Wel kreeg de man een rijverbod opgelegd.

NIJENSLEEK In de nacht van maandag op dinsdag werd een 39-jarige man uit Jubbega gecontroleerd toen hij als bestuurder over de Hoofdweg in Nijensleek reed. Na een ademanalyse kwam vast te staan dat de man iets te veel gedronken had, hij had namelijk 250 ug/l in zijn bloed. Met een proces-verbaal en een rijverbod van een uur kon de man het bureau verlaten.

Man aangehouden voor poging tot inbraak

MEPPEL De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden op de Prinsengracht op verdenking van poging tot inbraak. De politie had een melding gekregen van een poging tot inbraak in een gebouw gelegen aan de Kromme Elleboog. Op basis een signalement kon de man op de Prinsengracht worden aangehouden. Tijdens zijn aanhouding beledigde de man de agenten. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Tegen de man is aangifte gedaan van belediging. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontrole door Politie, Belastingdienst en Koninklijke Marechaussee

HAVELTE / MEPPEL Maandagochtend heeft de politie in samenwerking met de Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee het verkeers gecontroleerd op verschillende plaatsen in de regio. In Havelte werd een controle gehouden nabij de ingang van Johannes Post Kazerne en vervolgens werd een controle gehouden bij de Ceintuurbaan / Steenwijkerstraatweg in Meppel. De belastingdienst incasseerde onder andere 5000 euro aan achterstallige vorderingen en zeven voertuigen werden in beslag genomen. De politie schreef 40 processen-verbaal uit voor onder andere een te hoge snelheid, het niet handsfree bellen, het niet dragen van de verplichte autogordel en het overschrijden van de geluidsnorm.

Politie Aa en Hunze gaat extra verkeerscontroles houden

Aa en Hunze Nu de scholen weer zijn begonnen is er extra aandacht voor de veiligheid van de jongere verkeersdeelnemers. Daarom controleert de politie binnen de gemeente Aa en Hunze de komende periode op een aantal aspecten. De politie gaat extra controles uitvoeren met betrekking tot het dragen van gordels door kinderen bij het halen en brengen van scholen. Regelmatig blijkt dat kinderen even snel naar school gebracht en van school gehaald wordt zonder dat zij veiligheidsgordels dragen of in goede stoeltjes zitten. Verder worden controles uitgevoerd met betrekking tot de verlichting op fietsen en bromfietsen, nu het weer slechter wordt en het langer donker is, wordt actief gecontroleerd op de verlichting van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Het met meer dan 2 personen naast elkaar rijden op fietspaden op schoolgaande routes op smalle fietspaden heeft ook de aandacht van de politie in de gemeente Aa en Hunze. Dit gedrag levert vaak gevaarlijke situaties op en wordt door de overige weggebruikers als zeer hinderlijk ervaren.