Politie Haaglanden

Persberichten 5 oktober

Haaglanden, 05-10-2010

Getuigen straatroof gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau De Heemstraat zoekt getuigen van een mislukte straatroof op maandag 4 oktober in de Hillegondastraat. Omstreeks 13.00 uur probeerden twee jongens daar een 59-jarige Haagse van haar gouden ketting te beroven. De twee jongens gingen er na de roofpoging vandoor in de richting van de Monstersestraat.

Van de daders is het volgende signalement bekend: de eerste dader had een getinte huidskleur en was van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij was
1.80 m lang en had een normaal postuur. Hij had zwart krullend haar (pijpenkrullen) dat aan de zij- en achterkant kort opgeschoren was. De jongen was gekleed in een spijkerbroek met daarop een zwart jack (bloeson).

De tweede dader was eveneens van Noord-Afrikaanse komaf en ook hij had een normaal postuur. De jongen was gekleed in een wit vest met een zwart-wiite capuchon waardoor hij wat gespierder leek. Hij had kort opgeschoren zwart haar en droeg een wit petje.

Heeft u iets gezien van deze beroving of meent u de daders te herkennen in het opgegeven signalement? Heeft u anderszins informatie die kan helpen deze zaak op te lossen? Neem dan contact op met de recherche van Bureau De Heemstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Man aangehouden na bedreiging

Den Haag - Agenten hielden maandag 4 oktober een 52-jarige man uit Wateringen aan nadat hij een medewerker van de HTM had bedreigd met een mes. Omstreeks 18.00 uur kregen de agenten de melding dat er op het Stationsplein een man met een mes zou staan zwaaien. Ter plaatse troffen zij een aantal HTM-medewerkers die de messenzwaaier inmiddels hadden aangehouden. De agenten namen de man en zijn vleesmes mee naar het politiebureau. Daar deed een HTM-medewerker aangifte van bedreiging en werd tegen de verdachte proces-verbaal opgemaakt. Het is niet bekend waarom de man een mes trok.

Mislukte wisseltruc

Den Haag - Een 45-jarige Haagse automobilist zonder geldig rijbewijs liep dinsdagochtend 5 oktober tegen de lamp. De Hagenaar reed omstreeks drie uur s nachts over de Prins Clauslaan toen hij politieagenten zag. De man parkeerde zijn auto in een parkeervak, waarna de 43-jarige Haagse bijrijder het stuur van hem overnam om vervolgens de agenten te passeren. De agenten gaven de mannen een stopteken, waarna bleek dat het rijbewijs van de eerste bestuurder was verlopen. Hij kreeg een proces-verbaal.

Man aangehouden na achtervolging

Den Haag Agenten hielden maandag 4 oktober omstreeks 16.50 uur een 22-jarige Hagenaar aan in de Lisztstraat. De man negeerde kort daarvoor op het Laagveen een stopteken van een agent die de manen diens auto wilde controleren. De bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor. Direct gaf de meldkamer het kenteken en merk van de auto door aan alle politieautos op straat, waarna een motoragentde auto in de Ockenburgstraat in het vizier kreeg. De bestuurder maakte zich schuldig aan zeer gevaarlijk rijgedrag. Agenten reden de Hagenaar in de Lisztstraat klem. Er bleek nog een bijrijder in de auto te zitten, die er vandoor ging en wist te ontkomen. De agenten hielden de bestuurder aan. Onder het voertuig bleken verdovende middelen te liggen, die vermoedelijk door de bijrijder of de bestuurder waren weggegooid. De bestuurder is aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.

Truc met kentekenplaten mislukt

Den Haag Een 22-jarige man uit Den Haag werd dinsdag 5 oktober om 00.55 uur betrapt toen hij bij een tankstation op de Zoetermeerse Rijweg probeerde te tanken zonder te betalen. Agenten zagen dat op de auto van de man, zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde, kentekenplaten over de originele kentekenplaten heen zaten. Na het tanken spraken de agenten de man aan. De kentekenplaten die over de originele zaten, bleken na controle thuis te horen op een andere auto. Tevens bleek dat de Hagenaar geen geld of pas bij zich had om te betalen. Het personeel van het benzinestation deed daarop aangifte van tanken zonder te betalen. De agenten hielden de man aan en namen hem mee naar een politiebureau. Tijdens de rit naar het bureau verklaarde de verdachte dat hij de kentekenplaten die over de originele platen heen zaten had gestolen van een andere staande auto. De politie onderzoekt de zaak.

Fietsertje (9) rijdt plotseling rijbaan op

Wassenaar - Op de Stoeplaan werd maandag 4 oktober een 9-jarig fietsertje uit Wassenaar aangereden. Een 59-jarige Wassenaarder reed met zijn auto over de Starrenburglaan toen de jongen plotseling de rijbaan op reed. De man kon de jongen niet meer ontwijken en raakte, vermoedelijk met de buitenspiegel, de jongen. De jongen raakte door de klap gewond aan zijn mond.

Jongen (13) geschept door auto

Rijswijk - Op de kruising van de Prinses Beatrixlaan en de Sir Winston Churchilllaan raakte maandag 4 oktober een 13-jarige Rijswijker gewond toen hij met zijn fiets werd aangereden door een bestelbusje. De jongen stak omstreeks 18.00 uur de weg over en kwam op de motorkap van de bestelbus, bestuurd door een 33-jarige Hagenaar, terecht. De jongen werd met onder meer hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd waar hij een nacht ter observatie moest blijven. De technische ongevallendienst van Politie Haaglanden onderzocht de aanrijding. Er zullen nog getuigen gehoord worden, mogelijk heeft de jongen het rode verkeerslicht genegeerd.

Woning overvallen, getuigen gezocht
Schipluiden - De recherche van Bureau Westland zoekt getuigen van een overval op een woonboerderij aan de Oostveenseweg in Schipluiden. Maandag 4 oktober, omstreeks 22.45 uur, overvielen drie mannen met bivakmutsen de bewoners van de boerderij. Het gezin, waarvan de kinderen op het moment van de overval lagen te slapen, werd opgeschrikt door de drie mannen die hen bedreigden met wapens. De mannen gingen ervandoor met waardevolle goederen uit de woning. De man des huizes rende direct achter de overvallers aan en zag dat er buiten kennelijk een vierde dader op de uitkijk had gestaan. De vier gingen er rennend vandoor.

Heeft u maandagavond iets verdachts gezien in de omgeving van de Oostveenseweg dat mogelijk verband kan houden met deze overval? Heeft u op een andere manier informatie die kan helpen de daders te vinden? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Westland via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Gewond bij aanrijding

Honselersdijk Bij een aanrijding op de Molenlaan 5 oktober om 06.30 uur raakte een 45-jarige man uit Honselersdijk gewond. Een 83-jarige automobilist uit Poeldijk zag de voetganger over het hoofd toen deze op een voetgangersoversteekplaats overstak. Het slachtoffer kwam op de motorkap terecht en raakte gewond aan zijn rug. De ambulance vervoerde de Honselersijker naar een ziekenhuis.

Fietser en snorscooter tegen elkaar

Monster - Een 84-jarige fietser uit Monster raakte 4 oktober om 16.50 uur zwaargewond toen hij door een inhaalmanoeuvre van een snorfietser op de Haagweg ten val kwam. De 18-jarige bestuurder van de snorscooter wilde de fietser inhalen en waarschuwde hem met zijn claxon. Het slachtoffer stuurde eerst naar rechts en kort daarna naar links waardoor de bestuurder van de snorscooter tegen de achterzijde van de fiets reed. Beiden kwamen ten val. De fietser was enige tijd buiten bewustzijn, de bestuurder van de snorscooter had last van zijn nek. De 84-jarige werd naar een ziekenhuis vervoerd.

Van de wal in de sloot
Nootdorp - Op de s-Gravenweg reed maandagmiddag 4 oktober een 83-jarige vrouw met fiets en al de sloot in. De Zoetermeerse kwam ten val op zogenoemde rijplaten en belandde met haar fiets in het water. Tot overmaat van ramp kwam ze ook nog vast te zitten in de blubber. Haar echtgenoot en een behulpzame omstander hielpen de vrouw op het droge. De GGD nam haar voor alle zekerheid ter controle mee naar het ziekenhuis.

Wegrijden na aanrijding
Nootdorp - Een getuige zag maandag 4 oktober rond 21.45 uur hoe een vrouw in de Dorpsstraat een aanrijding veroorzaakte en wegreed. Hij waarschuwde de politie. De vrouw was met haar auto achteruit tegen een fiets aangereden, die tegen een container geparkeerd stond. Doordat de container tegen een muur stond, kwam de fiets klem te zitten en raakte deze beschadigd. Agenten achterhaalden het adres van de eigenaresse van de auto en gingen bij haar langs. De auto bleek voor de deur te staan, maar de motorkap was nog warm. Ook had de auto schade aan de achterkant. Toen de agenten met de bestuurster in gesprek gingen, roken zij een sterke alcohollucht. Ze lieten de Haagse blazen; ze bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. De politie onderzoekt de doorrijding.

Wildplassen
Zoetermeer - Agenten gingen maandag 4 oktober een kijkje nemen op de Justus van Effenhove, nadat omwonenden hadden geklaagd over een vrouw die in portieken plaste. In één van de portieken troffen zij de vrouw aan. Toen ze de agenten zag, begon de vrouw hen uit te schelden en te beledigen. Ondanks waarschuwingen van de agenten zette de vrouw haar scheldkanonnade voort. Op een gegeven moment was de maat vol en hielden de agenten de 43-jarige Haagse aan.