Politie Kennemerland

Ingevorderde rijbewijzen na drankgebruik

Zandvoort, Nieuw-Vennep, Rijsenhout, Hoofddorp, 03-10-2010

ZANDVOORT 3 oktober. Omstreeks 03.00 uur hielden politieagenten in de Haltestraat een 20-jarige Zandvoortse bromfietser aan. Hij viel op omdat hij tegen het verkeer inreed. Hij bleek onder invloed van alcohol en had een promillage van 1,22. Omdat hij beginnend bestuurder is is dit promillage voldoende voor de invordering van zijn rijbewijs. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

NIEUW-VENNEP 2 oktober. Omstreeks 01.55 uur hielden politieagenten op de hoofdweg een 37-jarige hoofddorpse automobilist aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij had een promillage van 1,47 waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

RIJSENHOUT 2 oktober. Omstreeks 03.30 uur hielden politieagenten een 47-jarige IJmuidense automobilist aan voor het rijden onder invloed van alcohol op de A5. hij trok de aandacht van de agenten omdat hij slingerend reed. Hij had een promillage van 1,29. Zijn rijbewijs bleek al eerder ingevorderd. Er wordt voor de twee nieuwe misdrijven proces-verbaal opgemaakt.

NIEUW-VENNEP 3 oktober. Omstreeks 04.30 uur verloor een 20-jarige automobilist uit Burgerveen de macht over zijn auto op de Venneperweg. Hij botste vervolgens tegen een boom en een elektriciteitshuisje. De man is overgebracht naar een ziekenhuis waar bleek dat hij geen inwendig letsel had opgelopen. Omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde is van hem een bloedproef afgenomen. Daar is de uitslag nog niet van bekend. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

HOOFDDORP 2 oktober. Omstreeks 17.25 uur hielden politieagenten op de Weg om de Noord een 63-jarige automobilist uit Uithoorn aan. De man overschreed de maximum snelheid met 58 km. Dat was al genoeg om zijn rijbewijs in te vorderen. Daarnaast bleek hij onder invloed van alcohol. Hij had een promillage van 1,79 ook hoog genoeg voor een invordering van zijn rijbewijs. Dat is dan ook gedaan. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

HOOFDDORP 3 oktober. Omstreeks 02.10 uur hielden politieagenten een 19-jarige Hoofddorpse automobilist aan op Ulriksholm die onder invloed van alcohol reed. Hij had een promillage van 1,71. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.