Politie Hollands Midden

Leiden - Twee mannen aangehouden na mishandeling

Leiden, 05-10-2010 o Politie Hollands Midden heeft op dinsdag 5 oktober rond 03.30 uur twee mannen uit Sassenheim van 21 en 18 jaar aangehouden. Een 19-jarige man uit Leiden en een 21-jarige Leidenaar deden aangifte nadat zij mishandeld waren.

De twee zaten met vrienden bij een monument in het Noorderplantsoen, toen een groepje van vijf jonge mannen kwam aanlopen. Eén van hen vroeg de 19-jarige man om een sigaret. Hij gaf deze waarna een tweede man ook om een sigaret vroeg. De 19-jarige zei toen nee. De man werd toen boos en sloeg de Leidenaar in zijn gezicht. De 21-jarige man kwam voor zijn vriend op en schopte de man, waarna hij ook een klap in zijn gezicht kreeg. De vijf mannen liepen toen weg richting Schuttersveld.

Vlak daarna zagen de twee Leidenaren de politie rijden en zij vertelden het verhaal. De politie ging samen met de twee achter de verdachten aan en kon hen even later twee van hen aanhouden. Zij hadden niet geslagen, maar hadden er wel bij gestaan zonder iets te doen. Zij zijn aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen personen.