Gemeente Schouwen-Duiveland



Uitreiking Koninklijke onderscheiding M. van Engelen-Lupker

op 4 oktober, 15.00 uur

Al ongeveer 9 jaar zet mevrouw Van Engelen zich in voor het Dierenasiel Schouwen-Duiveland. Geen moeite is haar teveel om het asiel en daarmee de dieren te ondersteunen. Vele uren besteedt zij aan het verkopen van tweedehands goederen op rommelmarkten, braderieën en toeristendagen. Niet alleen bemenst zij daadwerkelijk de kramen, zij zamelt ook gebruikte goederen in. Ook collecteert zij voor het asiel. Daarnaast vangt zij thuis verwilderde katten op tot deze geplaatst kunnen worden. Ook talloze kittens brengt zij in haar eigen huis met de fles groot. Tevens is zij aanspreekpunt voor Amivedi, het meldpunt voor vermiste en gewonde of dode dieren. In die hoedanigheid is zij dag en nacht bereikbaar.

Ook is zij sinds 1987 één van de pijlers van de Werkhonden Vereniging Schouwen-Duiveland, die gedragscursussen voor honden organiseert. Zo vervulde zij diverse bestuursfuncties, momenteel is zij secretaris en coördineert zij examens en clubdagen. In het verleden gaf zij trainingen.

Als dierenambulancemedewerkster heeft mevrouw Van Engelen een aantal jaren ervaring opgedaan bij de dierenambulance van de dierenbescherming in Vlissingen. Dit heeft destijds geresulteerd in de oprichting van een eigen ambulance voor Schouwen-Duiveland. Bij deze stichting is zij secretaris.