Gemeente Maassluis

Vragen D66 over inbraken en diefstallen alsmede vandalisme in Maassluis

De gemeenteraadsfractie van D66 heeft schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over inbraken en diefstallen alsmede vandalisme in Maassluis. De vragen luiden als volgt:

Inbraken en diefstallen.

In de maand september en oktober hebben in Maasluis een aantal inbraken en diefstallen plaatsgevonden die met groot geweld zijn gepleegd.

Zo heeft vandaag 4 oktober omstreeks 04.20 uur wederom een inbraak plaatsgevonden in de Nieuwstraat in vervolg op de inbraken bij o.a. een sportwinkel aan de Anne de Vriesstraat, afgelopen week. Deze diefstallen zijn vlak na elkaar gepleegd en hebben veel onrust veroorzaakt bij de Maassluise inwoners.

Vandalisme en veiligheid op station.

Daarnaast hebben vandalen medio september ernstige schade toegebracht aan het station Maassluis. Bovendien komt op dit station regelmatig fietsendiefstal voor en voelen onze inwoners zich vooral in de avonduren zich ter plaatse onveilig.

Naar aanleiding van bovenstaande heeft D66 op grond van artikel 51 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad, de volgende vragen aan u.

Kunt u aangeven in hoeverre u de veiligheid van burgers, gebouwen en goederen in Maassluis kunt garanderen? Welke maatregelen heeft u genomen? Is er - vooral in de nacht - extra politie inzet, gezien het feit dat deze inbraken meestal in de nacht rondom 04.00 uur plaatsvinden

Welke inspanningen zal het college verrichten om toekomstige diefstallen en vandalisme tegen te gaan op de stations van Maassluis?

Ziet het college mogelijkheden om de vervolging van deze vandalen te versnellen, de vandalen aansprakelijk te stellen voor de veroorzaakte schade en de slachtoffers behulpzaam te zijn bij het verhalen van de schade?

Het college zal de vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.