Gemeente Dongeradeel


Supplement Welstandsnota De Centrale As

Provinciale Staten van Fryslân hebben op 23 juni 2010 het Inpassingsplan De Centrale As, waarin de realisatie van De Centrale As planologisch is geregeld, vastgesteld. Voor de realisatie van diverse werken, zoals bruggen, viaducten en tunnels, zijn omgevings¬vergunningen vereist. Deze vergunningen dienen aangevraagd te worden bij de vergunningverlenende instanties, in dit geval de gemeenten Dongera¬deel, Dantumadiel, Tytsjerksteradiel en Smallingerland.
Deze gemeenten zullen de bouwplannen die betrekking hebben op hun grondgebied toetsen en o.a. voor advies voorleggen aan de welstandscommissie, in dit geval Hûs en Hiem. De Welstandscommissie Hûs en Hiem dient conform artikel 12b van de Woningwet haar advie-zen te baseren op de door de gemeenteraden vastgestelde welstandscriteria. Vanwege de bijzondere omvang van het project De Centrale As hebben de gemeenten samen een Supplement Welstandsnota De Centrale As opgesteld.

Inzage en zienswijzen

Het Supplement Welstandsnota De Centrale As ligt van dinsdag 5 oktober tot en met maandag 15 november 2010 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Dongeradeel, Koningstraat 13 in Dokkum. Het Supplement Welstandsnota De Centrale As kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Tijdens deze zes weken heeft iedereen de gelegenheid om een zienswijze in te dienen op het Supplement Welstandsnota De Centrale As. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan:

Gemeenteraad Dongeradeel
t.a.v. Jocien van der Hout
Postbus 1
9100 AA Dokkum.

Wilt u mondeling uw zienswijze kenbaar maken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met Jocien van der Hout, telefoonnummer: (0519) 298 743 of Dineke Wielstra, telefoonnummer: (0519) 298 875.

Vervolgprocedure

De eventuele zienswijzen die binnenkomen worden samengevat in de nota zienswijzen en voorzien van commentaar. Bekeken wordt of dit al of niet aanleiding geeft tot aanpassing van het supplement. Daarna wordt het supplement door het college ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

Download

Supplement Welstandsnota De Centrale As Versie: juni 2010 Bestandsgrootte: 7,04 MB