Gemeente Eemnes

05-10-2010
Het college van B&W van Eemnes heeft besloten om de regeling startersleningen voort te zetten. Het Ministerie van Vrom liet eind mei weten dat het rijksbudget voor startersleningen uitgeput was en dat aanvragen voor dit jaar niet meer in behandeling genomen werden. Het aantal aanvragen was landelijk verviervoudigd, waardoor de bodem van het rijksfonds veel sneller was bereikt dan voorzien. Vrom droeg de helft bij in elke lening. De gemeente Eemnes neemt vanaf nu de financiering van de leningen geheel voor eigen rekening.

Starters uit Eemnes die nog niet eerder een woning kochten kunnen dus nog steeds bij hun gemeente een leningaanvraag indienen. Aan de voorwaarden en regels voor een aanvraag verandert niets.

Lening tot 50.000 euro
De maximale hoogte van een starterslening blijft 20 procent van de verwervingskosten van de woning met een maximum van EUR 50.000,-. De verwervingskosten van de woning mogen totaal niet hoger zijn dan EUR 320.000,-. De hypotheek moet verstrekt zijn met een Nationale Hypotheek Garantie. Meer informatie over de startersleningen is te vinden op de website van Eemnes, www.eemnes.nl en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), www.svn.nl. Bij de BEL Combinatie is een brochure beschikbaar waarin alle informatie over de starterslening te vinden is.