Gemeente Kapelle

Nederland Schoon op zoek naar regionale initiatieven

Â
Sinds een paar jaar werken overheid en bedrijfsleven samen aan een schoner Nederland. Daarbij is veel in gang gezet en zijn duidelijke resultaten geboekt. Gemeenten hebben massaal werk gemaakt van de zwerfaval aanpak, de bewustwording is verbeterd en ook bij het bedrijfsleven zijn concrete initiatieven genomen.

Burgerinitiatieven
Stichting Nederland Schoon richt zich op de preventie en bestrijding van de hinder van zwerfafval. Dat is de afgelopen jaren steeds beter gelukt. Op dit moment scoort Nederland als rapportcijfer een 7,7 als het gaat om een schone leefomgeving. Toch valt er nog veel te winnen. Dit geldt met name voor de concentratiegebieden zoals winkelcentra, openbaar vervoer, parkeerplaatsen en scholen. De komende drie jaar wil Nederland Schoon burgers meer activeren en betrekken bij het feitelijk bereiken en vooral ook het meewerken aan een mooier en schoner Nederland. Om hier een vliegende start mee te kunnen maken, is Nederland Schoon op zoek naar alle lokale initiatieven van burgers in de verschillende gemeenten.

Bent u zelf actief of dit gebied of kent u partijen die zich hiermee bezighouden? Neem dan contact op met mevrouw M. Bakker van Stichting Schoon Nederland via (070) 30 42 080 of mbakker@nederlandschoon.nl.