Gemeente Westvoorne


Gemeente Westvoorne wil Quality Coast Award

Gemeente Westvoorne zet zich in om volgend jaar te voldoen aan de 20 criteria van het Quality Coast programma.

Gemeente Westvoorne zet zich in om volgend jaar te voldoen aan de 20 criteria van het Quality Coast programma. De Award is een internationaal keurmerk voor badplaatsen met de hoogste kwaliteit in mens- en natuurvriendelijk toerisme.

De Quality Coast Award beoordeelt de kwaliteiten van een badplaats als geheel op duurzaamheid, mens en natuur. Het is een aanvulling op de internationale beoordeling van de Blauwe Vlag, welke zich voor Westvoorne alleen richt op de stranden. Het totaalbeeld biedt de bezoeker bredere informatie over de vakantiebestemming.

Westvoorne is bij uitstek een gemeente voor natuurlijk en duurzaam toerisme. Een groene gemeente met veel natuur, beschermde Natura 2000-gebieden en weinig grote, energieverslindende voorzieningen. Maar Westvoorne is meer dan een gemeente met een groene uitstraling. In de uitgestrekte natuur zijn steeds meer mogelijkheden om actief te ontspannen en te sporten.

De nieuwe visie op Recreatie&Toerisme heeft niet voor niets als titel âWestvoorne natuurlijk-actief!â. Dit gaat uit van een gemeente waar je je sportief kunt uitleven en waar volop natuur is waar respectvol en duurzaam mee wordt omgegaan. Daarnaast is in de Toekomstvisie Westvoorne als doel gesteld het behoud en versterking van het oorspronkelijke groene en dorpse karakter van Westvoorne. Het behalen van de Quality Coast Award sluit hier goed bij aan.

Door het behalen van het Quality Coast keurmerk krijgt de gemeente Westvoorne internationale erkenning in haar streven naar de hoogste kwaliteit in mens- en natuurvriendelijk toerisme. Â