Vernieuwde VKG Architectuurprijs 2010 in samenwerking met de Architect

05/10/2010 13:27

SDU Uitgevers b.v.

De VKG Architectuurprijs is vernieuwd. De Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) heeft samenwerking gezocht met de Architect om meer architecten te bereiken. Naast de bestaande VKG Architectuurprijs, worden dit jaar voor het eerst de VKG Renovatie- en Publieksprijs uitgereikt.

Unieke samenwerking

Sinds 2005 organiseert de VKG de VKG Architectuurprijs om aandacht te vragen voor kunststof als alternatief voor andere kozijnmaterialen. Om de prijs naar een hoger niveau te brengen wordt de prijs dit jaar georganiseerd in samenwerking met de Architect, hét vakblad voor architecten, stedebouwers en (interieur)ontwerpers.

VKG Renovatieprijs

Nieuw dit jaar is de VKG Renovatieprijs. Deze markt is in het huidige economische klimaat steeds belangrijker geworden. Architecten en opdrachtgevers krijgen zo een prachtig podium om hun creativiteit in het renovatiesegment te tonen.

VKG Publieksprijs

Met de VKG Publieksprijs gaat een lang gekoesterde wens in vervulling om het Nederlandse publiek meer te betrekken en te interesseren voor de esthetische kwaliteiten van kunststof. Nadat de jury uit alle inzendingen vijf nominaties heeft benoemd, kan het publiek op www.vkgkozijn.nl stemmen op hun favoriete ontwerp.

Tot 22 oktober kunnen projecten worden ingezonden voor de VKG Architectuurprijs. De winnaars worden op 9 december bekend gemaakt tijdens de 'VKG Architectuurdag'.

Over de Architect

de Architect is hét Nederlandse onafhankelijke en opiniërende platform op het gebied van architectuur, stedenbouw, techniek en interieur. Als enige zakelijke medium stelt de Architect ontwerp en onderzoek centraal. Tijdschrift en website zijn een uitgave van Sdu Uitgevers in Den Haag.

Over VKG

De Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) is de branchevereniging voor bedrijven die kunststof ramen en deuren produceren en leveren.

Inzenden VKG Architectuurprijs

Meer informatie vindt u op www.vkgkozijn.nl/page/vkg-architectuurprijs

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.vkgkozijn.nl/page/vkg-architectuurprijs