Nederlandse Tafeltennisbond


Unieke samenwerking Squashbond en Tafeltennisbond officieel van start 5-10-2010

Het Hoofdbestuur van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) en het Bondsbestuur van Squash Bond Nederland (SBN) hebben maandag officieel de samenwerking beklonken. Dat gebeurde tijdens een feestelijke openingshandeling bij het bondsbureau in Zoetermeer.

NTTB vice-voorzitter Ronald Kramer (links) en SBN voorzitter Frits de Leeuw tekenen voor het bondsbureau het samenwerkingsdocument. (FOTO: © Pieter Meijer / NTTB)

In het kader van deze samenwerking zijn de beide besturen van NTTB en SBN sinds 2008 zeer direct betrokken bij een door de directeuren ingezet ontwikkelplan tot verdergaande samenwerking. De twee bonden willen de kwaliteit van de werkorganisatie blijvend verbeteren en versterken en daarmee de kwetsbaarheid van de organisatie verminderen.

,,We denken dat door samen te werken, de effectiviteit en efficiency van de dienstverlening op een hoger niveau gaat komen'', zeggen directeuren Marcel Borst (SBN) en Frank Berteling (NTTB).

Als besturingsmodel werken beide besturen met het model `besturen op hoofdlijnen', waarbij het bondsbureau verantwoordelijk is voor de beleidsvoorbereiding en beleidsuitvoering. In de aansturing van de eigen directeur wordt gewerkt met een directiestatuut. Tweemaal per jaar vindt een bestuurlijk overleg tussen SBN en NTTB plaats. Beide bonden blijven zelfstandig, maar maken gebruik van één geclusterde werkorganisatie.

Het bondsbureau biedt dienstverlening van hoge kwaliteit en heeft een professioneel pakket aan (internet-)faciliteiten ontwikkeld ter communicatie met en ondersteuning van leden, verenigingen/ centra en vrijwilligers.

Continuïteit en vervangbaarheid is gewaarborgd door schaalvergroting en kennisdeling. Bestuurlijke continuïteit is gewaarborgd door periodiek overleg tussen beide bondsbesturen. Bij het opstellen van meerjarenbeleidsplannen wordt elkaars visie gedeeld. In de toekomst staan wij open voor verdere samenwerking met andere (racket-)sporten, mits dit een versterking van de doelstelling is. Hiermee worden stappen gezet naar een hoger professioneel- en kwaliteitsniveau.

NTTB/MB/HH