Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 05-10-2010

Overval op supermarkt voorkomen door kordaat optreden

TILBURG: Twee mannen probeerden dinsdagmorgen 5 oktober 2010 een overval te plegen op een supermarkt op het Bernardusplein. Het misdrijf werd voorkomen door kordaat optreden van een aanwezige leverancier. De twee criminelen vertrokken zonder buit.

Rond 07.30 uur werden de bedrijfsleider (30) van de supermarkt en een 51-jarige vrachtwagenchauffeur / leverancier verrast door één van de overvallers. De dader droeg een bivakmuts en had een vuurwapen bij zich. Hij bedreigde de leverancier / vrachtwagenchauffeur met het vuurwapen. Deze bedacht zich geen moment en zette de aanval in. Er ontstond een worsteling waarbij over-en-weer rake klappen vielen. De overvaller koos het hazenpad. Hij ging er samen met een handlanger vandoor. De tweede dader had op een afstandje toe staan kijken. Het duo vluchtte te voet weg. Een van hen rende richting de Brunostraat, terwijl de ander er richting het Westerpark vandoor ging. Beide daders hadden een bivakmuts op en droegen vermoedelijk een trainingspak. De leverancier raakte bij de schermutseling licht gewond. Hij had een verwoning opgelopen aan zijn wenkbrauw.

De politie vestigt de aandacht op een speciale bijeenkomst met betrekking tot overvallen en overvalpreventie. De avond wordt gehouden maandagavond 8 november 2010 in het regiokantoor van de Kamer van Koophandel in Tilburg en is speciaal bedoeld voor ondernemers en hun medewerkers. Het verminderen van de kans op overvallen en advies over hoe te handelen bij een overval komen die avond aan de orde. De bijeenkomst is een initiatief van de Kamer van Koophandel, de politie, het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Midden- en West-Brabant (RPC) en gemeenten in de regio Tilburg.

Arrestatie vanwege heling van aanhanger

TILBURG: De politie arresteerde maandagmiddag 4 oktober 2010 een 61-jarige man uit Tilburg. Hij wordt verdacht van heling van een gestolen aanhanger.

De gedupeerde eigenaar had maandagochtend ontdekt dat zijn aanhangwagen gestolen was. De diefstal vond plaats vanaf de Bisschop Bekkerslaan. De eigenaar ging op zoek op Markplaats.nl en zag dat daar zijn aanhanger in Tilburg te koop werd aangeboden. Hij maakte een afspraak met de verkoper en seinde ook de politie in. Het bleek inderdaad om de gestolen aanhanger te gaan. De 61-jarige verkoper werd gearresteerd en de aanhanger werd in beslag genomen. In de woning van de verdachte trof de politie diverse audioapparatuur en de DVD-spelers aan waarvan de herkomst onduidelijk is. Ook deze spullen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld en ingesloten.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 05-10-2010 14:06 | © Regio Midden en West Brabant |