Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 05-10-2010

Verdachte koperdiefstal aangehouden

BREDA: De politie kreeg dinsdag rond 01.20 uur melding van een getuige die in de Croystraat breekgeluiden hoorde vanaf het terrein van een bouwplaats. De politie ging poolshoogte nemen en ontdekte in bosschages onder andere een hoeveelheid koperen koppelingen en leidingen. Even verderop zagen de agenten twee mannen staan. Er werd naar hen geroepen dat ze op last van de politie moesten blijven staan. De twee renden weg in de richting van de Overakkerstraat en splitsten zich op. Een van hen werd na een korte achtervolging in de kraag gegrepen. De 19-jarige Bredanaar is in verzekering gesteld. De gevonden goederen zijn voor onderzoek in beslag genomen.
Meet diensthond Juup is nog gezocht naar de tweede verdachte, maar deze werd niet meer aangetroffen. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Auto-inbrekers na achtervolging benadeelde aangehouden

TERHEIJEN / BREDA: Een 36-jarige bewoner van een pand aan de Bosbies in Terheijden heeft vannacht twee vermoedelijke Litouwse auto-inbrekers na een achtervolging in handen gespeeld van de politie. De verdachten, 18 en 24 jaar, werden op de Hamdijk in Breda aangehouden.

De Terheijdenaar verklaarde dat hij vannacht wakker werd gemaakt door zijn vrouw. Zij had lawaai gehoord. Ze keek naar buiten en zag twee mannen die aan het inbreken waren in hun auto, een Volkswagen Passat. De aangever rende naar buiten en zag dat de twee inbrekers er vandoor gingen in de richting van de Veldbies. Hij zag ook dat de ruit van het bijrijdersportier al verwijderd was en dat er gerommeld was aan zijn navigatiesysteem.

De benadeelde zette met zijn auto de achtervolging in. Hij zag een auto met buitenlands kenteken met hoge snelheid de Zeggelaan op rijden, richting de Wagenbergsebaan. Hij achtervolgde deze auto richting Breda en belde de politie. Hierbij bleef hij steeds zijn positie doorgeven. Op de Hamdijk lukte het een politieauto om samen met aangever de auto van de vluchters stil te zetten. De Terheijdenaar herkende de twee inzittenden terug als zijnde de inbrekers die hij bij zijn auto had gezien. De mannen zijn aangehouden, hun auto is in beslag genomen. Er is van de gedupeerde auto eigenaar een aangifte opgenomen. (Auteur: Willem van Hooijdonk)

Man aangehouden voor bedreiging met mes

BREDA: De politie kreeg dinsdag om 00.40 uur melding vanuit een woning aan de Speelhuislaan. De bewoner zou door een van zijn buren met een mes worden bedreigd. Bij aankomst zag de politie een man lopen met een mes in zijn handen. Bij het zien van de politie verstopte de man het mes achter zijn rug en liep zijn woning weer binnen. De 25-jarige verdachte is aangehouden en het mes is in beslag genomen. De 48-jarige benadeelde verklaarde dat hij meerdere malen bij zijn buurman aan de deur was geweest om te vragen of hij zijn muziek zachter wilde zetten. Elke keer zette de man de muziek zachter, maar korte tijd later ging het volume weer omhoog. Toen hij voor de vierde keer bij de man aan de deur ging deed de man open en had een groot mes in zijn handen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.
De verdachte ontkende de man met een mes te hebben bedreigd. Hij is in de loop van dinsdagochtend in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drie aanhoudingen na controle auto

BREDA: De politie controleerde maandag tegen middernacht een voertuig op het Spinveld. De inzittenden gedroegen zich erg zenuwachtig. Bij controle van de auto bleek dat het kenteken niet bij de auto behoorde en geschorst was. Ook het chassisnummer bleek niet bij de auto te horen. In de auto werden bij een eerste controle een knuppel, een mes en een ijzeren staaf aangetroffen. De drie inzittenden van de auto werden aangehouden. De drie mannen met Poolse nationaliteit van 21, 19 en 21 jaar, zijn ingesloten op het politiebureau. In de kofferbak van de auto werden losse kentekenplaten aangetroffen. Ook werden meerdere messen en slagwapens in de auto gevonden. Deze zijn in beslag genomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen voor betrokkenheid bij diefstal

BREDA: De politie hield maandagmiddag twee verdachten aan voor betrokkenheid van diefstal. Een 21-jarige Bredase ging eind juni op stap in het centrum van Breda en ontmoette in een café een jongen. De jonge vrouw moest rond 01.00 uur naar het station en de jongeman bood aan met haar mee naar het station te gaan. De vrouw ging bij de man achter op de fiets, maar de man reed een heel andere kant op. In het Van Sonsbeekpark stapte de vrouw uiteindelijk van de fiets af omdat ze zich ongemakkelijk voelde bij de situatie. De man bleek haar telefoon te hebben weggenomen. Toen de vrouw de telefoon terug vroeg duwde de man haar en ging er met haar handtas vandoor. De politie nam aangifte op van de vrouw en stelde een onderzoek in.
Maandagmiddag werden een 33-jarige man uit Breda en een 21-jarige man uit Breda aan voor betrokkenheid bij de diefstal. Beide verdachten zijn verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor vernieling, bedreiging en heling

BREDA: De politie kreeg dinsdagochtend melding van vernielingen van auto's aan het Zustersveld. Een man had meerdere auto's vernield op een afgesloten terrein. De man was in eerste instantie door een getuige in de kraag gevat, maar bij aankomst van de politie bleek dat de man er vandoor was gegaan. In de omgeving werd naar hem uit gekeken door de agenten. Niet veel later kwam er een melding dat er een bedreiging had plaatsgevonden in de Boschstraat. De 36-jarige verdachte met onbekende woon- of verblijfplaats, voldeed aan het signalement van de
autovernieler. De aangever had hier ook een foto gemaakt van de dader. De man werd aangehouden. De bromfiets waarop hij reed bleek afgelopen weekend te zijn gestolen in Geertruidenberg. De man had nog 14 dagen celstraf open staan en hij moest nog voor meerdere openstaande zaken als verdachte worden gehoord, waaronder een bedrijfsinbraak.
De verdachte is in verzekering gesteld en van de gedupeerden is aangifte opgenomen.

Jongen aangehouden voor mishandeling buurvrouw

BREDA: Een 35-jarige Bredase meldde dinsdag even na 08.00 uur bij de politie dat ze geslagen was door haar buurjongen. De vrouw fietste met haar 6-jarige zoontje achterop door de Charleroistraat, toen ze woorden kreeg met haar buurjongen. De vrouw verklaarde dat ze de jongen toevallig tegenkwam in de straat. De jongen schold haar zonder aanwijsbare reden uit. Toen ze naar hem toe reed en hier iets van zei kreeg ze een duw en een klap van de jongen. De vrouw en haar zoontje raakte hiervan erg overstuur. De politie hield een 16-jarige Bredanaar aan als verdachte. Hij verklaarde de vrouw in eerste instantie niet te hebben gezien tot ze hem aansprak. Er ontstond een woordenwisseling waarbij over en weer geduwd zou zijn. Hij zou de vrouw niet hebben geslagen. Tegen de verdachte wordt dossier opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 05-10-2010 14:30 | © Regio Midden en West Brabant |