Gemeente Anna Paulowna

Blijf in Beweging biedt sportprogramma voor mensen met chronische aandoening

Mensen met een chronische aandoening kunnen elke vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur in Julianadorp meedoen met een beweegarrangement. Het is met name geschikt voor mensen met gewrichtsslijtage en reuma.

Â

Blijf in Beweging

Â

Wilt u ervaren hoe u uw conditie verbetert, ervaren hoe het is om te bewegen in een vetverbrandingszone of uw spieren versterken in een juiste houding? Dan bent u bij âBlijf in Bewegingâ op het juiste adres. Fysiotherapeut Nico Venneker biedt een âbewegingsarrangementâ aan voor mensen met een chronische aandoening. Binnen het beweegarrangement kunt u deelnemen aan de lessen Nordic Walking en zwemmen. Voordat deze onderdelen aan bod komen wordt er eerst een warming- up gedaan in de sportzaal, die bestaat uit het trainen van kracht- en uithoudingsvermogen voor de romp- en beenspieren.

Â

Â

Nordic Walken

Â

Het Nordic Walken wordt gegeven door Nico Venneker, bevoegd instructeur- fysiotherapeut. De techniek van Nordic Walken wordt aangeleerd en in de buitenlucht onderhouden. De intense en aangename oefensessie kan na een kopje thee naar wens aangevuld worden met rek- en strekoefeningen in water wat is verwarmd tot 31 graden. De locatie voor Nordic Walking en zwemmen is op het terrein en in het zwembad van âs Heerenloo in Julianadorp.

Â

Â

Vragen?

Â

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan contact op met fysiotherapeut Nico Venneker: tel. (06) 53 69 73 86 of (0223) 64 39 53. Ook via de mail kunt u in contact komen: N.Venneker@kpnplanet.nl

Â

Â

Vragen over Aangepast Sporten?

Â

Wilt u informatie over Aangepast Sporten dan kunt u contact opnemen met Iris van Paridon, regiomedewerker Aangepast Sporten in de Kop van Noord-Holland.

Maandag, donderdag en vrijdag: tel. (0223) 68 47 26

Dinsdag en woensdag: tel. (0224) 21 47 74.

E-mail: ivanparidon@sportservicenoordholland.nl. Â