Gemeente Kollumerland

Bomenbeleidsplan voor Kollumerland c.a.

Het college van Kollumerland c.a. staat positief tegenover het voorgenomen Bomenbeleidsplan 2010-2020 en zal om die reden ook de gemeenteraad adviseren hiermee in te stemmen. Aanleiding voor dit bomenplan is enerzijds het belang dat de gemeente hecht aan het groen binnen de gemeente en anderzijds de herziening van het kapvergunning-stelsel en de invoering van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO).

Indien de raad instemt met het voorstel wordt de aanvraagprocedure voor het kappen van een boom eenvoudiger en transparanter. De gemeente maakt een overzicht van bomen en houtopstanden die niet gekapt mogen worden. Op die manier worden alle waardevolle bomen beschermd. Dit overzicht wordt aangevuld met een algemeen beleid ten aanzien van het totale bomenbestand.

De lijst met beschermde bomen, inclusief foto's, vindt u op deze website onder 'Milieu'. Staat de boom die u wilt kappen niet op deze lijst? Dat wil niet zeggen dat u meteen kunt gaan kappen. Het kan namelijk zo zijn dat de boom deel uitmaakt van een groenstructuur die opgenomen is in een bestemmingsplan en om die reden niet verwijderd mag worden. Neem daarom altijd even contact op met de gemeente.

Nadat de gemeenteraad zich heeft uitgesproken over het beleidsplan buigt B&W zich nog over de lijst met beschermde bomen. Vervolgens hebben burgers zes weken de tijd hier op te reageren. Daarna treedt de verordening in werking.


---

---
//////////////////////

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Henk de Bruyn
Beleidsmedewerker Openbare Werken
Gemeente Kollumerland c.a.
Tel. 0511-458394
E-mail: h.debruyn@kollumerland.nl

Contactgegevens

Van Limburg Stirumweg 18
9291 KB Kollum
Postbus 13, 9290 AA Kollum
T: (0511) 45 88 88
F: (0511) 45 88 46
E: gemeente@kollumerland.nl
Klik hier voor de openingstijden

---