NVLF



---

05 oktober 2010
Vereniging

Nog steeds geen reactie van VWS

Invoering DTL blijft onduidelijk.

De NVLF heeft tot op heden nog geen reactie ontvangen van minister Klink op onze brief waarin wij de minister verzoeken om de inwerkingtreding van de DTL spoedig te regelen. Vanzelfsprekend informeren wij u gelijk zodra wij een reactie hebben ontvangen van de minister.

Vorige week kreeg de NVLF signalen dat Klink niet zal instemmen met een wetswijziging om de diëtetiek direct toegankelijk te maken. Naast de diëtisten zijn het de logopedisten en ergotherapeuten die naar verwachting per 1 januari 2011 direct toegankelijk worden. Desgevraagd antwoordde onze vaste contactpersoon bij VWS met wie de NVLF periodiek overleg heeft, dat de informatie die de NVD op haar website vermeldt, niet juist is.

Deze onverwachte en tegenstrijdige berichtgeving over de directe toegankelijkheid leidt bij de NVLF wel tot onduidelijkheid. De NVLF heeft VWS steeds op de hoogte gehouden over de door de logopedie ondernomen stappen, zoals de ontwikkeling van een DTL training. Regelmatig dringt de NVLF er bij VWS op aan om duidelijkheid te geven over de voortgang van het wetgevingstraject. Tot heden was er ook geen aanleiding om te vermoeden dat minister Klink anders zou willen besluiten. Wij moeten er dan ook vanuit gaan dat de wijziging van de wet doorgaat. Dit hebben we de minister vandaag ook per brief laten weten. Voor meer informatie over de DTL, zie het dossier DTL.