Politie Hollands Midden

Alphen aan den Rijn - Professionele hennepkwekerij ontmanteld

Alphen aan den Rijn, 05-10-2010 o De politie heeft dinsdag 5 oktober een professionele hennepkwekerij en stekkerij in een bedrijfspand aan de Eikenlaan aangetroffen en ontmanteld.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

De kwekerij was verdeeld over meerdere ruimtes in het pand en bevatte 2100 hennepplanten. In het bedrijf zijn ook restanten van hennepplanten aangetroffen waaruit blijkt dat er eerder al geoogst was. De geschatte straatwaarde is ongeveer 130.000 euro.

De politie heeft nog geen verdachten aangehouden en doet verder onderzoek. Daarnaast blijkt de stroom illegaal te zijn afgetapt. Het energiebedrijf zal hiervan aangifte doen.

Aanpak hennepteelt Politie Hollands Midden gaat de komende jaren hennepteelt en de georganiseerde misdaad achter de hennepteelt nog harder aanpakken. Hennepteelt heeft inmiddels het onschuldige karakter ver achter zich gelaten. Naar schatting gaat er jaarlijks 2,5 tot 5 miljard euro om in de hennepteelt. In 2009 heeft het korps 99 hennepkwekerijen opgerold.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risicos op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.