Gemeente Someren


Brandweer Someren kampioen

brandweer 1

Zaterdag 2 oktober jl. zijn in de gemeente Geldrop-Mierlo de jaarlijkse kwaliteitstesten basisbrandweerzorg gehouden. In zeven klassen streden 54 ploegen, samengesteld uit brandweerkorpsen van alle gemeenten en diverse bedrijven uit de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost om de prijzen.

Brandweer Someren speelde in de 1e klasse. Ze werd opgeroepen voor rookontwikkeling in de kerk in het centrum van Geldrop. Ter plaatse bleek er brand in de pastorie, veroorzaakt door werkzaamheden van de loodgieter. De loodgieter moest door de brandweer worden gered. In de kerk was op dat moment een kinderkoor aan het zingen. Het koor en de pastoor moesten snel worden geëvacueerd. Nadat iedereen in veiligheid was gebracht werd de brand snel geblust. Het was een pittige oefening waarin de ploegen hun vaardigheden goed hebben kunnen oefenen.

Uitslag

In de 1e klasse eindigde Someren op de 1e plaats. Someren 1 is daarmee kampioen van de regio. Someren 2 kwam uit in de 2e klasse en behaalde daar een 4e plaats. Een resultaat waar de brandweer van Someren trots op is!

Laatst gewijzigd: 05 oktober 2010