Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 5 oktober

Alkmaar, 05-10-2010 o 16.00 uur

Pizzakoerier zwaar gewond

Heerhugowaard, dinsdag 4 oktober 2010.

Gisteravond rond 21.10 uur is een 16-jarige pizzakoerier uit Heerhugowaard op zijn bromfiets aangereden door een 65-jarige automobilist uit Hoorn. De jongen raakte zwaar gewond en is ondermeer met gebroken ribben en hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis. Hij was maandagavond nog niet bij kennis.

De pizzakoerier reed met zijn brommer over de Amstel in de richting van de Stellingmolen. Op de kruising met de Rustenburgerweg kreeg hij geen voorrang van de voor hem van links komende automobilist. Deze verdachte heeft de bromfietser vermoedelijk over het hoofd gezien, hij was niet onder invloed van drank. De verdachte is in verband met een verhoor voor de nacht ingesloten. Hij is in de loop van de ochtend heengezonden. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Motorrijder gewond

Alkmaar, dinsdag 5 oktober 2010.

Vanmorgen rond 07.30 uur vond er een kop-staart aanrijding plaats op de Huiswaarderweg, ter hoogte van de kruising met de Laan van Straatsburg. Een 28-jarige motorrijder uit Alkmaar reed over de Huiswaarderweg in de richting van de Steve Bikoweg. Op de linker rijstrook reed hij achterop een taxibusje waarna hij ten val kwam en borstletsel opliep. Hij was nog bij kennis en is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. De personen in de taxi raakten niet gewond. Door de aanrijding was één rijstrook op de Huiswaarderweg tot 08.30 uur niet beschikbaar waardoor er extra file ontstond.

Boetes worden geïnd en dwangmiddelen toegepast (tevens homepagebericht)

Regio, dinsdag 5 oktober 2010.

De Politie Noord-Holland Noord gaat zich de laatste drie maanden van het jaar extra inspannen om cliënten met openstaande gevangenisstraffen op te sporen en geldboetes te innen. Het is voor de politie belangrijk om de cirkel van strafbaar feit, opsporing, vervolging en een straf rond te krijgen anders is het werk vaak voor niets. Het gaat in totaal om zon 2500 zaken.

Heeft u zelf nog een boete niet betaald of staat u in het opsporingsregister? Dan kan dat heel vervelend uitpakken, bijvoorbeeld wanneer u op vakantie wilt. Dagelijks worden er mensen aangehouden op luchthavens zoals Schiphol. U kunt onverwacht bezoek van de politie of een ongelegen aanhouding voorkomen door u te melden aan één van de politiebureaus in de regio.

Procedures

Bij de (verkeers)boetes heeft het Centraal Justitieel Incasso Bureau de persoon in kwestie meerdere malen een acceptgirokaart gestuurd en ook is er een deurwaarder ingeschakeld. Wanneer dat niet leidt tot betaling, wordt de politie ingeschakeld die dwangmiddelen kan toepassen.

De politie ondermeer de volgende dwangmiddelen tot de beschikking:


· Het innemen van het rijbewijs.


· Buiten gebruik stellen van een voertuig, bijvoorbeeld de auto van de betrokkene.


· Gijzeling. Het insluiten van de betrokkene in het politiebureau / huis van bewaring. Door insluiting komt de opgelegde boete overigens niet te vervallen.

Ten uitvoerlegging straffen

Is iemand bijvoorbeeld voor een winkeldiefstal veroordeeld tot het betalen van een geldboete te vervangen door hechtenis dan dient de betrokkene bij bezoek van de politie direct het hele boetebedrag te voldoen. Kan hier niet aan worden voldaan dan wordt de persoon in kwestie direct meegenomen voor de vervangende hechtenis die wordt uitgezeten in een van de huizen van bewaring in Nederland.

Politie zoekt getuigen van vernielingen

Alkmaar, dinsdag 5 oktober 2010.

Afgelopen weekend zijn er in de wijk Daalneer en De Mare diverse geparkeerde autos beschadigd en vernield. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

De autos zijn vernield in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 oktober. Voertuigen werden bekrast en er werden banden lek gestoken. De vernielingen vonden ondermeer plaats in de Anna Blamanstraat, de Steenuilstraat, de Arendsweg en de Plevierstraat. De politie kreeg tot dusver 17 aangiftes binnen, waarvan 8 van het leksteken van een autoband en 9 van het bekrassen. Benadeelden die nog aangifte willen doen kunnen terecht via het internet opwww.politie.nl.

Getuigen die iets hebben gehoord of gezien en nog geen politie hebben gesproken kunnen bellen met de servicelijn: 0900-8844.

Fietsendief op heterdaad aangehouden

Alkmaar, maandag 4 oktober 2010.

Rond 12.30 uur kreeg de politie de melding dat er een fiets werd gestolen bij het NS-station in het centrum van Alkmaar, aan de Stationsweg. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen verderop een 19-jarige man uit Egmond aan den Hoef die reed op het gestolen karretje. Hij verklaarde dat zijn eigen fiets een week geleden was ontvreemd en dat hij daar naar op zoek was. Toen hij de onafgesloten damesfiets bij het station zag staan kon hij de verleiding niet weerstaan deze mee te nemen. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt waarna hij is heengezonden.

Hoge score

Den Helder, maandag 4 oktober 2010.

Dat er niet alleen s nachts en s avonds drankrijders actief zijn bewees een 56-jarige automobilist uit Den Helder rond 12.00 uur op de Waddenzeestraat. Bij een controle blies hij maar liefst 995 ug/l terwijl maximaal 220 is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingenomen en er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Poging tot inbraak met behulp van Bulgaarse methode

Oudorp, dinsdag 5 oktober 2010.

Vannacht rond 02.25 uur werd een bewoner van een huis aan de Neptunusstraat wakker van geluid bij de voordeur. Toen hij naar buiten keek zag hij een onbekende man met een zaklamp aan het slot van de deur morrelen. Toen deze man door had dat hij werd bespied nam hij de benen. Onderzoek wees uit dat hij met behulp van de Bulgaarse methode had geprobeerd in te breken. Bij die methode breekt men de cilinder af waarna met een bouwsleutel het slot kan worden geopend.

Het signalement van de verdachte luidt als volgt:

Blanke man, Oost-Europees type, fors postuur, lengte ongeveer 1,80 meter en rond de 30 jaar oud. Hij droeg een donkere muts en trui. Hij had een witte plastic tas bij zich. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Alkmaar: 0900-8844.

Busje weg na inbraak

Hoorn, dinsdag 5 oktober 2010.

De afgelopen nacht is er ingebroken in een hoekwoning op de Weidemolen. De dader is de woning binnen gekomen na het uitnemen van een raam op de begane grond. Hij heeft de woning via de schuifpui verlaten.

De woning werd doorzocht en er werden ondermeer een monitor, een flatscreen TV en paparassen meegenomen. Tevens was de geparkeerde Volkswagen Transporter voorzien van het kenteken 41-BX-NV gestolen.

Hennepkwekerij ontmanteld

Hoorn, maandag 4 oktober 2010.

In de middaguren heeft de politie in een woning aan de Reiger een hennepkwekerij geruimd. De bewoner was niet thuis. Er bleken zon 250 mooie hennepplanten op zolder te staan en er was sprake van diefstal van stroom. Tegen de bewoner wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder licht gewond

Den Burg, maandag 4 oktober 2010.

Rond 17.00 uur vond er op de Pontweg een aanrijding met letsel plaats tussen een 73-jaruige automobilist uit Den Burg en een 37-jarige bestuurder van een tractor uit Den Burg.

De automobilist kwam aanrijden over de Pontweg uit de richting van De Koog. De tractorbestuurder kwam vanaf Paal 17 en reed ter hoogte van Tubantia de Pontweg op. Hierbij kwam hij even in de berm waardoor hij de macht over het stuur kwijtraakte en door een slingerbeweging de auto raakte. Deze werd aan de voor- en zijkant opengereten. De 73-jarige bestuurder raakte daarbij licht gewond aan zijn hoofd en zij. Hij werd voor onderzoek en observatie overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Bromfietscontrole

Hoorn, maandag 4 oktober 2010.

De politie controleert extra op opgevoerde bromfietsen. Daar heeft de politie twee goede redenen voor: bromfietsen leveren veel overlast op en er gebeuren veel ernstige ongevallen met bromfietsen.

De overlast die bromfietsers veroorzaken behoort al jaren tot de top drie van de ergernissen van het publiek. Maar er gebeuren ook veel ongevallen met bromfietsen. Ruim 20% van de verkeersslachtoffers (20% van de ruim 600 in NHN) in het verkeer valt onder bestuurders en passagiers van bromfietsen en/of snorfietsen, terwijl de groep relatief klein is.

In de ochtend werd een grote controle gehouden op de Noorderveemarkt en de controle werd in de middag voortgezet op de Blauwe Berg. In totaal werden er 69 brom- en snorfietsen gecontroleerd en 34 bekeuringen uitgeschreven ondermeer voor het volgende: rijden zonder verzekering, rijden zonder rijbewijs, rijden met een opgevoerde brommer en rijden zonder helm. Er werd een snorfietser bekeurd die 18 km/u te hard kon en een bromfietser die een overschrijding produceerde van 33 km/u. Eén persoon moest nog 600 euro aan openstaande boetes betalen.

Bureau Wognum dag gesloten in verband met verbouwing

Wognum, 5 oktober 2010.

Aanstaande donderdag 7 oktober is het politiebureau in Wognum een dag voor het publiek gesloten.

Het bureau wordt verbouwd en die dag zijn er werkzaamheden. Agenten wijken uit naar omliggende bureaus. Het publiek kan voor telefonische vragen terecht bij de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief). Aangifte doen kan in de meeste gevallen via internet:www.politie.nl

Naar verwachting is het bureau vanaf vrijdag 8 oktober weer op de normale tijden geopend.