Politie Zaanstreek-waterland

Weer overvallers aangehouden

Zaandam, 05-10-2010 o De politie heeft dinsdagochtend twee Amsterdammers van 19 en 22 jaar aangehouden die ervan worden verdacht een overval te hebben gepleegd op een bakkerij aan de Sparrestraat in Zaandam.

Rond 10.00 uur drongen twee gemaskerde en gewapende mannen de bakkerij binnen en bedreigden het personeel. Nadat de geringe buit binnen was, gingen de overvallers er te voet vandoor. Een alerte getuige zag de overval gebeuren. Hij twijfelde geen moment en zette de achtervolging in. Korte tijd later zag hij dat de overvallers een woning aan de Harpoenierstraat binnen gingen en belde de politie. Meerdere agenten snelden ter plaatsen en wisten de twee overvallers in de woning aan te houden. Bij de overval raakte niemand gewond. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak.

Vorige week dinsdag wist de politie, met behulp van oplettende getuigen, ook al twee overvallers aan te houden. Deze overvallers hadden het toen gemunt op een bar aan de Kerkbuurt in Oostzaan.

Rond 13.00 uur drongen de gewapende overvallers met bivakmutsen over hun hoofd de bar binnen. In de bar werd een medewerker dusdanig ernstig mishandeld dat hij hoofdletsel en een gebroken rug opliep. Oplettende getuigen zagen de daders vluchten en belden direct de politie. Na een korte, maar intensieve zoektocht van de politie werden toen twee 27-jarige verdachten aangehouden. Beide mannen zijn afgelopen vrijdag voorgeleid bij de Rechter-commissaris in Haarlem en in voorarrest geplaatst. De recheche onderzoekt nog of er mogelijk meerdere daders bij deze overval aanwezig waren.