Rijksvoorlichtingsdienst

Staatsbezoek Indonesië afgezegd

Het staatsbezoek dat de Indonesische president dr. Susilo Bambang Yudhoyono en zijn echtgenote deze week aan Nederland zouden brengen, gaat niet door.

⤪De Nederlandse regering betreurt het dat de president van Indonesië zich door een aangespannen kort geding gedwongen voelde om het staatsbezoek aan Nederland uit te stellen. De Nederlandse regering heeft de immuniteit van het staatshoofd voor strafvervolging bevestigd en toegelicht hoe gerechtelijke procedures in Nederland werken.

De Indonesische president heeft in de contacten met de Nederlandse regering laten weten graag een nieuwe datum voor het staatsbezoek te willen vaststellen. Daarover zal in overleg worden getreden. De regering vertrouwt op de voortzetting van de uitstekende en vriendschappelijke wederzijdse betrekkingen tussen Nederland en Indonesië.

⤪⤪President dr. Susilo Bambang Yudhoyono en zijn echtgenote mevrouw Ani Bambang Yudhoyono zouden van woensdag 6 oktober tot en met vrijdag 8 oktober een staatsbezoek aan Nederland brengen.